Monday, February 26, 2024
30 C
Brunei

  -

  Sixers akur kepada Warriors

  SAN FRANCISCO, 31 – Stephen Curry mempamerkan aksi luar biasa dengan menjaringkan 37 mata ketika Golden State Warriors memberikan Philadelphia 76ers kekalahan keempat berturut dengan kemenangan 119-107, kelmarin,

  Bintang Warriors, Curry, melakukan lapan jaringan tiga mata dalam persembahan yang sukar untuk menjaringkan mata, yang memberikan Warriors dan penonton tuan rumah di Chase Center kebangkitan yang sangat diperlukan selepas pasukan itu goyah pada separuh musim NBA.

  Sementara itu, Sixers kelihatan cemas dengan kecederaan Pemain Paling Berharga yang memimpin, Joel Embiid, nampak kesakitan pada suku keempat selepas penyerang Warriors, Jonathan Kuminga, jatuh teruk pada lutut kirinya ketika kedua-dua pemain itu bergelut untuk mendapatkan bola yang terlepas.

  Embiid, yang tidak bermain dalam dua perlawanan Sixers sebelum ini disebabkan kecederaan lutut dan tumit, telah dibenarkan bermain kelmarin sejurus sebelum dimaklumkan.

  Tetapi pemain kelahiran Cameroon itu jelas tidak cergas sepenuhnya dan kelihatan bergelut untuk bergerak bebas sepanjang permainan.

  Keputusan untuk menurunkan Embiid kelihatan lebih dipersoalkan apabila dia cedera dalam perebutan dengan Kuminga pada lewat permainan.

  “Mereka akan melakukan MRI malam ini atau esok,” kata ketua jurulatih Sixers, Nick Nurse, selepas perlawanan. “Ia tidak berkaitan dengan apa yang mengganggunya, jadi kami hanya menunggu perkara itu.”

  Sementara itu, Curry berkata, kemenangan Warriors tidak mungkin datang pada masa yang lebih baik kerana juara NBA tujuh kali itu berusaha untuk mengembalikan musim mereka ke landasan yang betul.

  Warriors, yang bergelut awal bulan ini selepas penolong jurulatih, Dejan Milojevic, meninggal dunia, berada di tangga ke-12 dalam kedudukan Western Conference dengan rekod 20-24. – AFP

  Curry (kanan), bergerak membawa bola melepasi Springer semasa suku ketiga di Chase Center pada 30 Januari, di San Francisco, California. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Korea Selatan tetapkan Khamis hari terakhir doktor mogok kembali bekerja

  SEOUL, 26 FEB - Kerajaan Korea Selatan memberi doktor muda yang mogok empat hari untuk melaporkan diri ke tempat kerja, dengan berkata hari ini...