Monday, November 28, 2022
31.8 C
Brunei

-

Skuad Campuran Brunei terbang ke Vietnam

Oleh Mu’min Karim

BANDAR SERI BEGAWAN, 4 NOV – Skuad Campuran Brunei kelmarin telah berlepas ke Vietnam bagi mewakili negara dalam Kejohanan Bola Sepak Asia Pasifik (APFT) Saigon Vietnam 7’S 2022.

Pasukan yang diketuai oleh pengurus pasukan, Takong bin Amin, akan bertanding dalam divisyen Supermasters esok untuk melayakkan diri ke kejohanan piala pada 6 November.

Menurut jurucakap pasukan berkenaan, ahli pasukan itu kebanyakannya terdiri daripada bekas pemain pasukan kebangsaan termasuk bekas kapten Tabuan, Liew Chuan Fue, yang juga merupakan ketua pasukan ketika Brunei mencipta sejarah memenangi piala Liga Malaysia buat kali pertama pada tahun 1999.

Tambahnya, sebelum meninggalkan negara, pasukan itu telah mengadakan beberapa siri perlawanan persahabatan dalam negara sebagai persediaan menghadapi pihak lawan.

Skuad Campuran Pasukan Brunei bersama pengurus pasukan di Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei sebelum meninggalkan negara. – Gambar serahan Lyna Mohamad
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Ratusan bantah sekatan COVID China

BEIJING, 27 NOV – Bantahan terhadap kawalan koronavirus di China yang telah mengurungkan jutaan penduduk di rumah telah merebak ke Shanghai dan bandar lain...
- Advertisment -