SM PJN PHAB rai pelajar Tahun 11, 2019

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 9 MAC – Sekolah Menengah Pengiran Jaya Negara Pengiran Haji Abu Bakar (SM PJN PHAB), baru-baru ini, telah meraikan pelajar Tahun 11 pada 2019 dalam majlis graduasi yang berlangsung di sekolah berkenaan.

Hadir selaku tetamu kehormat majlis ialah Pengerusi Pusat Pembelajaran Minda Muda, Koh Hong Puah yang sebelumnya merupakan pembantu pengarah sekolah-sekolah dan ketua pendidikan menengah di Jabatan Sekolah-sekolah.

Kehadiran tetamu kehormat bersama para ibu bapa dan penjaga serta pelajar-pelajar yang diraikan telah dialu-alukan oleh Pengetua SMSA, Chin Ai Fong.

Turut hadir ialah pelajar-pelajar dari pelbagai kelas sekolah berkenaan yang bukan sahaja hadir untuk memberi sokongan kepada senior mereka malah memberi galakan kepada para pelajar berkenaan untuk melakukan yang terbaik dalam akademik.

Selepas ucapan daripada pengetua dan tetamu kehormat, majlis menyaksikan penyampaian sijil dan hadiah kepada pelajar cemerlang termasuk dalam Penilaian Kemajuan Pelajar (SPA) 2019 dan Peperiksaan BC GCE ‘O’ Level 2019.

Seramai 97 orang pelajar yang mencatatkan lima kredit ke atas dalam Peperiksaan BC GCE ‘O’ Level telah menerima sijil pada majlis itu. Sementara itu, tiga pelajar menerima hadiah bagi keputusan cemerlang dalam SPA 2019 dari kedua-dua pusat BN306 dan BN304.

Di samping itu, seramai 37 orang guru yang melebihi sasaran bagi SPA dan Peperiksaan BC GCE ‘O’ Level 2019 turut diberikan pengiktirafan atas usaha mereka dengan hadiah dan sijil yang disampaikan oleh tetamu kehormat.

Tetamu kehormat menyampaikan hadiah dan sijil kepada salah seorang pelajar.
Tetamu kehormat bergambar ramai bersama para pelajar yang diraikan.