Friday, March 31, 2023
23.2 C
Brunei

-

SMSB rai pelajar cemerlang

Oleh Nurdiyanah R.

TUTONG, 17 MAC – Sebagai pengiktirafan kepada pencapaian para pelajar dan usaha guru-guru, Sekolah Menengah Sufri Bolkiah (SMSB) telah mengadakan Majlis Penyampaian Anugerah Akademik Pelajar Cemerlang BC GCE O Level / IGCSE Sesi 2022, baru-baru ini.

Hadir selaku tetamu kehormat pada majlis yang berlangsung di Dewan SMSB itu ialah Pemangku Pegawai Daerah Tutong, Awang Mohammad Sofian bin Haji Basri.

Turut hadir pada majlis berkenaan ialah Pemangku Pengetua SMSB, Awang Eddy Nazrin bin Haji Seruji yang juga selaku pengerusi majlis tersebut, di samping para jemputan terdiri daripada ketua-ketua kampung di Daerah Tutong, pegawai-pegawai dari Kluster 5, ahli-ahli Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), dan ibu bapa atau penjaga.

Pada majlis itu, tetamu kehormat menyempurnakan penyampaian anugerah bagi empat kategori iaitu Anugerah Pelajar Cemerlang Peperiksaan BC GCE O Level dan IGCSE; Anugerah Pelajar Terbaik Peperiksaan BC GCE O Level dan IGCSE; Hadiah Galakan Peperiksaan BC GCE O Level dan IGCSE; dan hadiah penghargaan kepada jabatan-jabatan sekolah tersebut.

Dalam ucapannya pada majlis itu, Awang Mohammad Sofian antara lain berkata, segala kejayaan yang dicapai pastinya tidak akan terlakar tanpa adanya jerih payah, dorongan, sokongan padu dan berkat doa yang berterusan daripada ibu bapa atau penjaga serta guru-guru.

Awang Mohammad Sofian bergambar ramai semasa majlis berkenaan. – Gambar serahan Jabatan Daerah Tutong
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Otai impi meluncur ombak hingga usia 100

FUJISAWA, JEPUN, 30 MAC – Seorang warga emas membuktikan bahawa usia bukan penghalang untuk melakukan pelbagai aktiviti lasak seperti meluncur ombak. Seiichi Sano mula meluangkan...
- Advertisment -