Saturday, July 13, 2024
25.7 C
Brunei

  -

  ‘Spider-Man’ ditangkap di Buenos Aires

  BUENOS AIRES, 12 JUN – Seorang pemberani Poland telah ditangkap di Buenos Aires kelmarin ketika dia cuba memanjat bangunan 30 tingkat tanpa tali, hanya untuk dialihkan oleh anggota bomba.

  Marcin Banot, berpakaian jersi bola sepak Argentina, telah dipintas selepas memanjat 25 tingkat bangunan Globant ketika penonton berkumpul di bawah.

  Lebih 30 anggota bomba, ambulans dan kereta polis dikejarkan ke tempat kejadian selepas seseorang di dalam bangunan itu menghubungi talian kecemasan.

  Dia tidak menolak usaha untuk menyingkirkannya.

  Kembali ke tanah, Banot telah ditangkap dan berisiko diperintahkan untuk membayar kos untuk operasi menyelamat, kata pegawai.

  Lelaki berusia 36 tahun itu telah melakukan aksi serupa di negara lain dan mempunyai ratusan ribu pengikut di rangkaian sosial.

  Dia sudah cuba memanjat bangunan yang sama minggu lalu, tetapi dihalang polis. – AFP

  Marcin Banot telah pun melakukan aksi serupa di negara lain dan mempunyai ratusan ribu pengikut di rangkaian sosial. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pasangan suami isteri ditahan, didakwa mengintip untuk Rusia

  SYDNEY, 12 JULAI - Polis Australia telah mendakwa pasangan suami isteri kelahiran Rusia dengan tuduhan mengintip untuk Moscow, menurut pegawai tertinggi polis hari ini....