Thursday, April 18, 2024
25.3 C
Brunei

  -

  Stesen TV tolak Razman Mahayuddin berlakon

  Pelakon Razman Mahayuddin mendedahkan dirinya sudah hilang sabar apabila berkali-kali ditolak oleh stesen televisyen (TV) kerana tidak mempunyai jumlah pengikut yang ramai di Instagram.

  Razman atau Masrazman Md Mahayuddin, 28, berkata, dia ditolak oleh stesen TV yang sama lebih daripada 10 kali tanpa diberi peluang untuk menunjukkan bakat lakonannya.

  Kata Razman, ramai penerbit yang mahukan dia berlakon dalam drama terbitan mereka tetapi terpaksa akur apabila stesen TV menolak namanya dan lebih memilih untuk memberikan tawaran kepada pempengaruh media sosial.

  “Kalau ikutkan ramai penerbit yang beri saya tawaran untuk berlakon tetapi apabila mereka nak ‘push’ nama di stesen TV, mesti kena reject. Lebih 10 kali juga-lah saya ditolak oleh stesen TV yang sama,” ujarnya.

  “Alasan mereka kerana saya tidak mempunyai pengikut yang ramai di IG dan mereka mahu mencari pempengaruh untuk berlakon dalam drama dengan alasan ada sponsor masuk untuk naikkan rating,” jelasnya lagi.

  Dalam pada itu, Razman menjelaskan dia tidak menyalahkan mana-mana pempengaruh media sosial, sebaliknya memohon agar stesen TV mempertimbangkan untuk mengambil barisan pelakon secara seimbang.

  Biarpun ada di antara pempengaruh yang demand dan tidak pandai berlakon, Razman berharap agar mereka ini diberi tawaran untuk watak-watak sampingan yang lain.

  “Saya tidak salahkan mereka kerana saya tahu ada diantara mereka yang memang berbakat. Tetapi, apa salahnya beri juga peluang kepada pelakon lain yang memang boleh berlakon,” ujarnya.

  “Jadi, saya harap stesen TV dapat membuka mata dan beri peluang untuk kami yang sememangnya seorang pelakon,” ujarnya.

  Sementara itu, Razman turut meluahkan rasa kesal apabila bakat lakonannya tidak mendapat perhatian stesen televisyen sedangkan dia sudah habis berusaha untuk belajar berlakon. – Agensi

  Razman mohon diberi peluang sama adil oleh stesen TV. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...