Stuart sah CEO MFL

KUALA LUMPUR, 23 OGOS – Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Stuart Ramalingam sah dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) baharu Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) bermula 1 September ini.

Beliau akan menggantikan Datuk Ab Ghani Hassan yang telah dipilih sebagai Presiden MFL pada minggu lepas, mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Datuk Hamidin Mohd Amin yang menyerahkan surat peletakan jawatan pada 12 Ogos.

Ab Ghani berkata keputusan sebulat suara itu yang dibuat pada Mesyuarat Khas Ahli Lembaga Pengarah MFL hari ini, dilihat sebagai satu keputusan simbiosis yang bermanfaat kepada industri, khususnya kepada pengurusan bola sepak tempatan.

Beliau optimis keputusan memilih Stuart yang mempunyai pengalaman lebih 15 tahun dalam bidang pengurusan dan pentadbiran bersama organisasi tempatan dan antarabangsa termasuk Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) dan Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC), dapat memantapkan MFL selaku badan pentadbir Liga Malaysia (Liga-M). – Bernama