Friday, June 2, 2023
24.7 C
Brunei

  -

  Suami saya pemalu – Puteri Aishah

  Sejak mula berkongsi perancangan hari bahagia sehinggalah bernikah, pelakon, Puteri Aishah Sulaiman selesa tidak memberi tanda atau ‘tag’ nama akaun Instagram (IG) suami tercinta, Muhammad Firdaus Sulaiman dalam entri dimuat naik.

  Puteri Aishah yang selamat bernikah dengan Muhammad Firdaus pada 21 November lalu, bagaimanapun, tidak punya alasan kukuh mengapa tidak memberi tanda kepada akaun IG suami.

  “Memang sampai sekarang saya belum meletakkan ‘tag’ nama suami di entri IG. Tanpa melakukannya, orang kebanyakannya sudah tahu nama akaun IG suami.

  “Saya tak kisah dan tiada masalah jika orang tahu nama akaun IG suami. Begitu juga kalau ada yang hendak ‘follow’ akaun suami.

  “Saya selesa begini, mana tahu, selepas ini saya berubah fikiran untuk ‘tag’ akaun IG suami dalam entri… Suami saya sebenarnya jenis suka jaga privasi,” katanya.

  Puteri Aishah dan Daus mula menjalin hubungan selepas diperkenalkan seorang teman, beberapa tahun lalu. – Agensi

  Bercerita mengenai alam rumah tangga, Puteri Aishah yang juga finalis program pencarian bakat, Dewi Remaja 2014/2015 tidak menolak rezeki jika dikurniakan cahaya mata dalam masa terdekat.

  “Baik saya mahu pun suami, kami tidak letak sasaran. Kalau dapat anak cepat kami terima rezeki itu. Kami serahkan sepenuhnya kepada rezeki,” katanya yang berangkat ke United Kingdom (UK) untuk berbulan madu, malam kelmarin.

  Mengimbau detik mula terjalinnya hubungan, Puteri Aishah dan Daus diperkenalkan seorang teman, beberapa tahun lalu.

  “Dia (suami) pemalu dan tidak biasa dengan perempuan. Dia tidak pernah bercinta sebelum ini.

  “Disebabkan sikapnya yang pemalu, jadi kami tidak terus berkawan. Kami hanya bertukar-tukar akaun IG. Dari situ kami mula berhubung. Ketika itu, saya baru putus cinta,” dedahnya.

  Puteri Aishah berkata, sudah menjadi caranya tidak berkongsi kisah percintaan kepada umum.

  “Sebelum ini, saya tidak pernah berkongsi kisah cinta. Kalau saya bercakap mengenai seseorang secara terbuka di media sosial, maknanya, individu itu sekadar kawan biasa,” katanya.

  Sementara itu, Daus yang memahami minat dan kerjaya isteri sebagai pelakon tidak meletakkan apa-apa syarat dalam perancangan karier seni Puteri Aishah selepas berumah tangga.

  “Sebagai suami, saya sokong apa yang isteri lakukan. Sejak awal perkenalan, kami sudah bincangkan perkara ini.

  “Saya tiada masalah kalau isteri mahu teruskan kerjaya sebagai pelakon,” katanya.

  Daus turut berkata, dia tertarik dengan Puteri Aishah kerana sifat yang kelakar dan boleh mengawal dirinya.

  “Kalau saya sedang marah, dia pandai tenangkan saya, lalu hilang marah. Dia cinta pertama saya. Sejak mula kenal, saya dapat rasakan dia bakal isteri saya,” katanya. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun, AS sahkan kerjasama, tentang pelancaran satelit Korea Utara

  TOKYO, 2 JUN - Menteri Pertahanan Jepun, Yasukazu Hamada dan Setiausaha Pertahanan AS, Lloyd Austin mengesahkan kelmarin bahawa kedua-dua negara akan bekerjasama menentang pelancaran...
  - Advertisment -