Monday, March 27, 2023
21.7 C
Brunei

-

Sumbangan sempena kedatangan bulan Ramadan

Oleh Daniel Lim

BELAIT, 15 MAC – Sebagai persediaan menjelang bulan puasa yang akan datang dan sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat tahunan dalam memberi kembali kepada masyarakat, Kumpulan Syarikat Serikandi telah mengadakan program amal dan sumbangan tahunannya kelmarin.

Hadir semasa acara tersebut ialah Pengerusi dan Pengarah Urusan Syarikat, Shaikh Khalid bin Shaikh Haji Ahmad, yang pada mulanya melawat Masjid Muhammad Jamalul Alam bagi menyerahkan 285 kotak air mineral dan 31 kotak kurma kepada 16 buah masjid dan surau di seluruh Daerah Belait.

Turut hadir menyaksikan majlis tersebut sebagai tetamu kehormat ialah Penolong Pegawai Daerah Belait, Awang Mohamad Yassin bin Haji Ahmed, serta Ketua Pegawai Agama di Pejabat Hal Ehwal Ugama Daerah Belait, Awang Mohamad Aliyani bin Ismail.

Dengan kotak kurma dan air mineral yang diserahkan kepada wakil dari setiap masjid dan surau yang disebutkan di atas, rombongan kemudian bergerak ke dewan besar Restoran Serikandi yang terletak di Jalan Singa Menteri, Kuala Belait untuk memberikan sumbangan kepada Dana Anak Yatim Daerah Belait.

Di situ, Shaikh Khalid dapat menyerahkan sumbangan dari Perkhidmatan Medan Minyak Serikandi dan Syarikat Perdagangan Ya-Nur, masing-masing berjumlah $3,000 dan $1,500 serta tambahan $1,000 daripada Shaikh Khalid dan keluarganya.

Selain itu, Pengarah Urusan Jisco Marine, Shaikh Ahmad Khalis bin Shaikh Haji Khalid, juga menyerahkan sejumlah $1,500 bagi pihak Jisco Marine Sdn Bhd.

Shaikh Khalid menyerahkan sumbangan untuk Dana Anak Yatim Daerah Belait. – Gambar serahan Serikandi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Menteri luar NZ luah kerisauan terhadap china

BEIJING, 26 MAC - Menteri Luar New Zealand, Nanaia Mahuta telah menyatakan kebimbangan kepada China mengenai sebarang peruntukan bantuan mematikan untuk menyokong Rusia dalam...
- Advertisment -