Saturday, October 1, 2022
34.4 C
Brunei

Sumbangan terus mencurah

-

Oleh Sim Y. H.
Gambar serahan Kementerian Kesihatan

BANDAR SERI BEGAWAN, 16 OGOS – Dalam usaha untuk memberikan bantuan bagi sama-sama menangani penularan wabak COVID-19 di Negara Brunei Darussalam, pelbagai pihak di negara ini terus menghulurkan sumbangan dalam pelbagai bentuk.

Pada 14 dan 15 Ogos lalu, beberapa buah syarikat swasta dan orang persendirian telah menghulurkan sumbangan kepada Kementerian Kesihatan sebagai tanggungjawab sosial korporat (CSR).

Antara yang menghulurkan sumbangan adalah Beverrages by Wafi, Leesin Sdn Bhd, Kumpulan Amal Jariah, OKKY Jewellery, Jessie Lim dan AIFA Sdn Bhd.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan, di sini, hari ini, sumbangan-sumbangan berkenaan adalah bagi membantu pihak kerajaan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam, khususnya Kementerian Kesihatan dalam sama-sama menangani dan membendung penularan wabak COVID-19 di Negara Brunei Darussalam.

Dalam pada itu, bagi orang ramai yang ingin membuat sebarang sumbangan, boleh berhubung terus dengan MOH Emergency Operation Centre (MOHEOC) melalui talian 7295712 pada waktu bekerja sahaja.

Sumbangan yang diberikan oleh OKKY Jewellery kepada Kementerian Kesihatan.
AIFA Sdn Bhd telah menyumbangkan pelbagai barangan elektrik seperti peti sejuk, mesin basuh dan sebagainya.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

19 terbunuh, 28 cedera dalam kejadian letupan bom

ISLAMABAD, 30 SEPT – Sekurang-kurangnya 19 orang terbunuh dan 28 lagi cedera dalam satu kejadian pengeboman nekad di sebuah pusat pendidikan di ibu negara Afghanistan,...
- Advertisment -