Sushant Singh Rajput ditemui mati

Dunia hiburan Bollywood dikejutkan dengan berita mengenai pelakon Sushant Singh Rajput ditemui mati di kediamannya baru-baru ini.

Menerusi kenyataan polis memberitahu Sushant ditemui tergantung di rumahnya yang terletak di Carter Road, Mumbai dan sehingga kini kes itu diklasifikasikan sebagai bunuh diri.

“Sushant Singh Rajput dilapor-kan telah membunuh diri dan kini kes dibawah siasatan polis,” kata wakil polis Mumbai.

Memetik laporan Hindustantimes, Sushant Singh Rajput meninggal dunia selepas beberapa hari bekas pengurusnya, Disha Salian dipercayai bunuh diri.

Pelakon filem Dil Bechara tersebut merupakan graduan kejuruteraan mekanikal, Sushant mula menceburi bidang lakonan pada 2009.

Dia disifatkan antara aktor muda berbakat besar, Sushant mula popular selepas membintangi siri televisyen Pavitra Rishta, sebelum mencipta nama sebagai bintang filem.

Antara wataknya yang paling diiingati ialah sebagai bekas kapten pasukan kriket India, Mahendra Singh Dhoni, dalam filem biopik, MS Dhoni, yang juga merupakan antara filem paling berjaya pada tahun 2016. – Agensi

Sushant Singh Rajput ditemui mati di kediamannya dan sehingga kini kes itu diklasifikasikan sebagai bunuh diri. – Agensi