Wednesday, August 17, 2022
23.5 C
Brunei

Syasya Hera tampil solo

-

Penyanyi Syasya Hera kini tampil dengan single terbaru berjudul RUN. Taruhan terbaru Syasya ini adalah satu langkah berani kerana ia adalah batu loncatan terhadap pergerakan kerjayanya secara solo. Sebelum ini, Syasya bergerak dalam kumpulan acapella terkenal di Malaysia iaitu Bahiyya Haneesa.

Menurut Syasya, 26, single tersebut berperanan sebagai medium untuk dia mengekspresikan perasaan dan menemui identiti diri.

“RUN tentunya sangat istimewa kerana ia merupakan single pertama saya sebagai Syasya Hera. Ini juga kali pertama saya dapat mengekspresikan perasaan dan personaliti diri saya menerusi lagu. Sebelum ini saya agak tercari-cari identiti diri, tapi dengan lagu ini, saya sudah bertemu dengan identiti itu.”

Bercakap tentang cabaran yang dialami ketika menghasilkan single tersebut, Syasya akui berhadapan masalah dari segi kekangan masa ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan di Malaysia.

Dalam pada itu, Syasya akui gugup dan takut untuk memulakan kerjayanya secara solo menerusi RUN, namun keberadaan rakan-rakan industri seperti Mingaling, Amir Hassan dan Ezra Kairo di studio rakaman telah membuatkan dia lebih bersemangat.

Justeru, Syasya berharap agar single RUN diterima baik oleh orang ramai, sekaligus dapat dijadikan inspirasi kepada mereka semua.

“Harapan saya adalah semoga peminat dapat menerima lagu ini dengan baik dan menjadikannya sebagai sesuatu yang menyuntik semangat serta keyakinan diri.

“Semoga mereka dapat menghayati lagu ini dan ingat bahawa diri mereka amat berharga. Apapun, kita perlu bersedia untuk meninggalkan apa-apa yang menganggu kebahagiaan diri,” tambahnya. – Agensi

Syasya Hera kini tampil dengan single terbaru berjudul ‘RUN’. – Agensi
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Iran nafi terbabit serangan Salman Rushdie

TEHRAN, 15 OGOS – Pegawai kerajaan Iran hari ini menafikan Tehran terbabit dalam serangan yang mencederakan penulis kontroversi, Salman Rushdie di Amerika Syarikat (AS)...

China lancar latihan baharu

- Advertisment -