Saturday, June 10, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Tabung amal anak yatim Belait terima sumbangan

  Oleh Daniel Lim

  BELAIT, 20 APRIL – Jabatan Daerah Belait hari ini, menerima sumbangan bagi Tabung Amal Anak-anak Yatim Daerah Belait dan Tabung Amal Daerah Belait.

  Derma-derma tersebut diterima daripada Zhong Zhin Hakka Union Association yang mendermakan sebanyak $250 kepada Tabung Amal Daerah Belait dan $250 kepada Tabung Amal Anak-anak Yatim Daerah Belait.

  Persatuan tersebut juga mendermakan sebanyak 1,500 keping pelitup muka untuk anak-anak yatim dan keluarga-keluarga susah yang mana pelitup muka berkenaan akan disampaikan melalui ketua-ketua kampung.

  Sementara itu Asia Enterprise mendermakan sebanyak $2,000 kepada Tabung Amal Anak-anak Yatim Daerah Belait yang disampaikan oleh pengurus syarikat berkenaan, Chai Yum Fatt.

  Sumbangan-sumbangan tersebut diterima oleh Pemangku Pegawai Daerah Belait, Awang Mohamad Yassin bin Haji Ahmed di Pejabat Daerah Belait.

  Dengan adanya sumbangan seperti ini, sedikit sebanyak dapat membantu anak-anak yatim untuk membuat persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri yang akan menjelang.

  Awang Mohamad Yassin menerima sumbangan daripada Zhong Zhin Hakka Union Association.
  Chai Yum Fatt menyerahkan sumbangan untuk Tabung Amal Anak-anak Yatim Daerah Belait kepada Awang Mohamad Yassin.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun semak semula undang-undang

  TOKYO, 9 JUN - Jepun meluluskan undang-undang imigresen yang membenarkan kerajaan menghantar pulang pencari suaka yang gagal, walaupun mendapat tentangan daripada parti pembangkang dan...
  - Advertisment -