Tuesday, September 26, 2023
25.6 C
Brunei

  -

  Tahlil di kubah sempena 102 tahun penubuhan PPDB

  Oleh Yusrin Junaidi

  BANDAR SERI BEGAWAN, 5 JAN – Bagi memohon keberkatan dan kerahmatan daripada Allah SWT, Pasukan Polis Diraja Brunei (PPDB) telah mengadakan Majlis Membaca Surah Yasin dan Tahlil di Kubah Makam Diraja sempena sambutan 102 tahun penubuhan pasukan berkenaan, hari ini.

  Hadir selaku tetamu kehormat ialah Pesuruhjaya Polis, Dato Paduka Seri Haji Mohammad Irwan bin Haji Hambali.

  Majlis berkenaan khusus bagi Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Al-Marhumah Duli Raja Isteri Pengiran Anak Damit dan Al-Marhum Duli Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Haji ‘Abdul ‘Azim.

  Turut hadir ialah Timbalan Pesuruhjaya Polis, Dato Seri Pahlawan Sulaiman bin Alidin; Penguasa Polis Mohamad Amirruddin bin Haji Tunjang selaku Pengerusi Badan Ugama Islam (BUI), pengarah-pengarah jabatan, ketua-ketua formasi, pegawai-pegawai pemerintah, pegawai-pegawai kanan, pegawai dan anggota serta warga kakitangan awam PPDB.

  Majlis dimulakan dengan bacaan Surah Al-Fatihah dan Surah Yasin diikuti dengan bacaan Tahlil yang dipimpin oleh Imam Surau Polis Gadong, APO Staf Sarjan 6472 Mohammad Yusri bin Haji Abu Bakar.

  Majlis seumpamanya merupakan salah satu aktiviti keagamaan yang dikendalikan oleh BUI PPDB bagi menyemarakkan dan memperolehi lagi keberkatan sempena sambutan 102 tahun PPDB Tahun 2023.

  Dato Paduka Seri Haji Mohammad Irwan turut hadir menyertai majlis tahlil di Kubah Makam Diraja.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun lulus ubat Alzheimer oleh Eisai & Biogen

  TOKYO, 26 SEPT - Kementerian kesihatan Jepun pada kelmarin meluluskan pengeluaran dan penjualan ubat untuk penyakit Alzheimer yang dibangunkan oleh syarikat farmaseutikal Jepun Eisai...