Saturday, October 1, 2022
34.4 C
Brunei

Tak ingin usai meledak?

-

Bangkit pada era pandemik COVID-19, nama Keisya Levronka, 19, tiba-tiba meledak apabila single Tak Ingin Usai tular dalam laman sosial sejak Mei lalu.

Karya ciptaan Mario G Klau dan diterbitkan Tohpati itu membawa Keisya kepada tahap luar biasa dan mencetuskan fenomena dalam sekelip mata.

Video muzik dan lirik single Tak Ingin Usai di YouTube meraih 135 juta tontonan sehingga 16 Ogos lalu. Tak ketinggalan, lagu berkenaan mendaki carta penstriman digital seperti Spotify dan Apple Music.

Sebenarnya, Tak Ingin Usai adalah single keempat dihasilkan bakat program realiti, Indonesian Idol 2019 ini.

Tiga single terdahulu diterbitkan pada 2020 iaitu Jadi Kekasihku Saja, Tergesa dan Lagu Untuk Hari Ini belum berjaya membuatkan namanya mekar sebagaimana hari ini.

Meskipun lagu Tak Ingin Usai Keisya tiba-tiba meledak, namun masih ada yang mempertikaikan mutu vokalnya. – Agensi

“Tuah dan rezeki ternyata menerusi single Tak Ingin Usai. Tiga single terdahulu tidak menerima impak sebesar lagu ini.

“Ia menjadi penanda aras, namun, bukan perjalanan yang mudah. Namun, ia menjadi proses pembelajaran saya, setiap hari.

“Saya belum cukup bagus dan masih banyak kelemahan yang harus diperbaiki,” katanya dalam pertemuan bersama BH Online di pejabat urusan Universal Music Malaysia di Petaling Jaya, baru-baru ini.

Sudah lumrah apabila menjadi perhatian ramai dan mengadakan persembahan di khalayak ramai, ada menjadi bualan dan kecaman warganet, sekali gus mutu vokalnya dipertikaikan.
Malah, ada yang membandingkan suara penyanyi dari Malaysia yang lebih bagus menyanyikan lagu Tak Ingin Usai.

“Tetapi, sehingga sekarang, saya masih mengikut beberapa kelas untuk memantapkan vokal dan gaya nyanyian, sekali gus menjadi penghibur terbaik,” katanya.

Saat kerjaya seninya dilihat mula kukuh, penyanyi yang menjadikan Ariana Grande dan Datuk Rossa sebagai idola ini masih berhasrat menyambung pengajian. – Agensi

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

19 terbunuh, 28 cedera dalam kejadian letupan bom

ISLAMABAD, 30 SEPT – Sekurang-kurangnya 19 orang terbunuh dan 28 lagi cedera dalam satu kejadian pengeboman nekad di sebuah pusat pendidikan di ibu negara Afghanistan,...
- Advertisment -