Tak sabar nak bercuti

Pelakon Thailand Thanaerng berkongsi pengalaman ketika kali pertama bercuti di Pulau Sipadan, Sabah beberapa tahun lalu.

Thanaerng, 23, yang melakukan aktiviti menyelam di pulau itu berkata, dia berdepan dengan kejadian cemas apabila tertinggal beberapa barang berharga ketika ingin meninggalkan pulau tersebut. Bagaimanapun, katanya, dia berterima kasih dan memuji sikap rakyat Malaysia yang membantunya mendapatkan semua barang-barang tersebut.

“Kali pertama saya bercuti di Malaysia, saya pernah ke Pulau Sipadan, Sabah untuk aktiviti menyelam dan snorkelling. Malangnya, saya tertinggal barang sewaktu meninggalkan pulau itu tetapi nasib baik rakyat Malaysia jujur sebab barang-barang yang tertinggal itu dipulangkan balik kepada saya.

“Saya rasa kagum dengan rakyat negara ini yang jujur dan juga penyayang sebab barang yang tertinggal tu sebenarnya disimpan sebelum dipulangkan. Malah, sewaktu barang tersebut dikembalikan, tak ada satu pun yang hilang,” katanya.

Dalam pada itu, bercerita tentang drama siri popular My Ambulance, Thanaerng berkata, dia selesa bergandingan dengan pelakon popular Sunny Suwanmethanont dan Mai Davika sepanjang penggambaran drama tersebut. – Agensi