Tak usah buru-buru cinta – Lesti

Nama penyanyi dangdut Indonesia, Lesti Kejora kini terus hangat dibincangkan warganet di negara jiran itu kerana sikapnya yang positif dan disenangi ramai.

Menurut laporan media, Lesti atau Lestiani Andryani, 21, cukup dikagumi kerana keberaniannya menghadiri majlis pernikahan bekas kekasih, baru-baru ini.

Apa pun, sikap Lesti yang cepat ‘move on’ daripada kisah putus cintanya itu membuatkan dia meraih populariti meluas termasuk digosipkan ‘cinta baharu’.

Lesti yang pernah popular dengan lagu Kejora, kini dikait-kan menjalinkan hubungan rapat dan mesra dengan pelakon dan juga model kacak dikenali Rizky Billar, 25.

Bagaimanapun, Lesti dalam temu bual media memaklumkan status hubungannya dengan Rizky tidak ada yang istimewa dan hanya sekadar teman biasa.

Lesti Kejora kini dikaitkan menjalinkan hubungan rapat dengan Rizky Billar. – Agensi

“Saya banyak belajar daripada pengalaman lalu. Jadi, untuk masa ini rasanya belum sesuai untuk pacaran. Saya mahu lebih fokus pada kerjaya.

“Lagi pun, saya kini selesa hanya berteman. Bagi saya, bersahabat dengan menjalin silaturahim yang baik itu sudah memadai. Tak usah buru-buru cinta,” katanya.

Mengulas dirinya yang dikatakan sangat sepadan dengan Rizky, ujar wanita genit ini mereka suka bergurau dan kemesraan itu dijalin spontan.

“Saya ini sangat suka ketawa. Jadi, apa saja yang saya lihat lucu, memang akan ketawa. Apatah lagi, Rizky pula suka buat perkara yang melucukan.

“Bagaimanapun, setakat ini kami ikhlas dalam hubungan persahabatan dijalin. Ditambah, pertemuan dengan ibu Rizky baru-baru ini pun buat saya selesa,” katanya.

Mengulas kerjaya nyanyiannya pula, Lesti baru muncul dengan lagu baharu berjudul Kulepas Dengan Ikhlas ciptaan komposer Adibal Sahrul.

Dilancarkan video muziknya di YouTube pada 5 Ogos lalu, lagu berkenaan kini ‘trending’ nombor satu di YouTube Indonesia dan mengalahkan lagu Cuek nyanyian Rizky Febian.

“Saya melihat ia sambutan agak luar biasa daripada peminat dan pelayar YouTube untuk lagu ini. Memang tak disangka ia sangat cepat diminati ramai.

“Apa pun, terima kasih kepada semua peminat yang tetap setia menyokong kerjaya nyanyian saya selama ini.

“Teruslah kalian doakan saya agar memperoleh kejayaan,” ujarnya. – Agensi