Takaful Brunei hulur sumbangan

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 APRIL – Bagi meringankan beban Kementerian Kesihatan dalam menangani wabak COVID-19, Takaful Brunei telah menghulurkan sumbangan berupa barang keperluan untuk bilik Teater Operasi Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (RIPAS).

Barang-barang tersebut diserahkan oleh Pemangku Timbalan Pengurus Besar TBK, Haji Mohammad Maszaiwardy bin Haji Masri dan diserahkan kepada Ketua Pegawai Eksekutif Hospital RIPAS, Haji Abdul Khalid As’ari bin Haji Azahari.

Barangan tersebut adalah seperti tong sampah, rak, selipar, tuala dan pencuci badan. Kesemua barangan tersebut sangat diperlukan sepanjang menangani wabak COVID-19.

Takaful Brunei juga baru-baru ini menyumbang 100 helai pakaian seragam dan lain-lain keperluan untuk Perkhidmatan Kecemasan Ambulans Perubatan (EMAS) Hospital RIPAS.

Sumbangan tersebut adalah sebahagian daripada usaha tanggungjawab sosial korporat Takaful Brunei dan komitmen untuk membantu kerajaan dalam memerangi wabak COVID-19 di negara ini.

Sehubungan dengan itu, para pelanggan bolehlah menghubungi Pusat Panggilan Takaful Brunei dan Pusat Panggilan TBK jika ingin mengetahui lebih lanjut dengan tawaran sebut harga atau sebarang pembaharuan, membuat pembayaran secara dalam talian selain sijil takaful mereka dapat dihantar terus ke rumah mereka secara percuma. Orang ramai diingatkan untuk sama-sama membantu pihak kerajaan dengan mengamalkan kebersihan yang baik dan mengelakkan keluar rumah jika tidak perlu.

Takaful Brunei menghulurkan sumbangan berupa barang keperluan untuk bilik Teater Operasi Hospital RIPAS.