Friday, February 3, 2023
23.3 C
Brunei

-

Taklimat khas untuk jemaah haji

Oleh Muiz Matdani

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 JUN – Straits Central Agencies (B) Sdn Bhd (SCA), hari ini, telah mengadakan taklimat bagi bakal haji tahun ini yang berdaftar dengan syarikat berkenaan.

Majlis berlangsung di Dewan Bankuet, Hotel Higher, Kampung Kiulap di mana taklimat diketuai oleh Haji Ahmad Tarmizi yang memberikan gambaran keseluruhan menunaikan haji kepada seramai 67 bakal jemaah haji. Jemaah haji di tanah suci akan dipimpin dan dibantu oleh Pengurus Operasi SCA, Haji Rafiuddin bin Haji Nooruddin.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan, Pengurus Besar SCA, Dayang Nur Khadijah binti Abdullah berkata, “Dengan pembukaan semula sempadan, SCA adalah salah satu daripada tiga agensi pelancongan yang diberi kuasa dan diluluskan oleh Jabatan Pengurusan  Haji, Kementerian Hal Ehwal Ugama.”

Beliau menambah bahawa pihak urusan SCA berdoa dan memohon keberkatan Allah SWT agar semua jemaah haji negara berada dalam keadaan kesihatan yang baik sepanjang menunaikan ibadah haji di kedua-dua kota suci dan berdoa agar mereka kembali ke Negara Brunei Darussalam dengan selamat.

Bakal jemaah haji semasa menghadiri taklimat yang diadakan Dewan Bankuet, Hotel Higher, Kampung Kiulap kelmarin.
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Polis tahan 23 suspek Letupan masjid Pakistan

PESHAWAR, PAKISTAN, 1 FEB - Polis di Pakistan telah menahan 23 orang berhubung letupan di sebuah masjid di dalam ibu pejabat polis yang mengorbankan...
- Advertisment -