Tamara Bleszynski sampaikan mesej kepada rakyat ingkar arahan pembatasan sosial

Tamara Bleszynski tampil menyuarakan pendapat terhadap peningkatan jumlah penduduk yang mengerumuni pasar dan pusat beli belah semasa Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB). Tamara juga menyatakan kegelisahannya melalui laman Instagram dengan mesej yang sangat mendalam.

Menerusi entri tersebut, pelakon drama Hikmah itu menyatakan keprihatinannya terhadap isu tersebut kerana ramai petugas barisan hadapan yang kehilangan nyawa untuk menyelamatkan pesakit COVID-19.

Namun, masih ramai yang keluar rumah untuk membeli-belah tanpa mengikut prosedur dan protokol kesihatan yang betul.

“Ramai petugas perubatan yang maut demi menyelamatkan nyawa kita, jangan sia-siakan perjuangan mereka hanya kerana anda ingin membeli pakaian dan lain-lain.

Ingatlah bahawa ramai yang telah mati supaya anda dapat meneruskan hidup.

“Jangan kamu sia-siakan pengorbanan mereka! Nyawa adalah taruhannya, hargainya,” tulisnya.

Kenyataan tersebut diterima baik warganet yang mempunyai pendapat yang sama.

“Yang berjuang sedih, yang diperjuangkan tidak tahu diri,” komen seorang peminat.

“Mungkin mereka tidak sedar diri. Petugas barisan hadapan bertempur sehingga hampir kehilangan nyawa dan keluarga. Doa untuk semua kakitangan perubatan barisan hadapan mendapat perlindungan dari tuhan,” tulis seorang warganet. – Agensi

Tamara Bleszynski menyatakan kegelisahan terhadap peningkatan jumlah penduduk yang mengerumuni pasar dan pusat beli belah semasa PSBB. – Agensi