Thursday, December 7, 2023
31.5 C
Brunei

  -

  Tampil moden, mewah

  Oleh Sim Y.H. –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 10 NOV – Para pelanggan PerdanaPrivilege Banking dan klien Indera Motors Sdn Bhd berpeluang untuk menyaksikan lebih dekat kenderaan hibrid Land Rover, Defender Plug-in Hybrid (PHEV) yang diperkenalkan ke pasaran Brunei dalam majlis pratonton eksklusif yang berlangsung di Dewan Pameran Land Rover, Indera Motors Sdn Bhd, Beribi, hari ini.

  Majlis untuk memperkenalkan kenderaan tersebut diadakan oleh Indera Motors Sdn Bhd iaitu penjual tunggal dan sah kenderaan Land Rover di negara ini dengan kerjasama Perdana Privilege Banking di mana Defender PHEV merupakan kenderaan hibrid plug-in pertama Land Rover Brunei yang diperkenalkan ke pasaran negara ini.

  Majlis itu dihadiri oleh Timbalan Pengarah Urusan, Ketua Perbankan Runcit dan Ketua Pegawai Maklumat Bank Islam Brunei Darussalam (BIBD), Awang Irwan bin Lamit, jemputan istimewa termasuk pihak pengurusan dan klien Perdana Banking serta Indera Motors.

  Semasa majlis itu, Pengurus Besar Indera Motors Brunei, Alfred Yong Foh Sen dalam kata alu-aluannya menekankan komitmen syarikatnya kepada elektrifikasi.

  Beliau menambah nama Defender membawa bersamanya warisan legenda dan kini, ia merupakan sebahagian daripada visi kemampanan rekaan moden mewah di mana Defender boleh didapatkan sebagai sebuah kenderaan hibrid elektrik.

  Alfred Yong, Awang Irwan dan jemputan khas bergambar ramai semasa majlis berkenaan. – GAMBAR OLEH SIM Y.H.
  GAMBAR OLEH SIM Y.H.
  GAMBAR OLEH SIM Y.H.
  GAMBAR OLEH SIM Y.H.
  GAMBAR OLEH SIM Y.H.

  Alfred Yong menambah, dengan rekaan lasak, tahan dan komitmen kepada kemampanan alam sekitar, Defender PHEV merangkumi nilai teras yang mereka pegang teguh serta mempamerkan kuasa, kecekapan dan inovasi yang tiada tandingan.

  Sementara itu, Pengurus Jualan, Hairol Ajak pula menekankan perjalanan elektrifikasi Land Rover di mana komitmen elektrifikasi mereka tidak hanya terhenti dengan Defender PHEV.

  Beliau berkata bahawa mereka telah memperkenalkan pengecas di pusat servis mereka pada awal 2023 yang menawarkan langkah ke hadapan bagi pengecasan yang mudah diakses.

  Fasa seterusnya yang dijadualkan bagi 2024, tambah beliau, akan menyaksikan mereka membawa lebih banyak pengecas ke ruang-ruang runcit bagi memastikan klien mereka mempunyai lebih banyak pilihan mengecas yang selesa.

  Hairol Ajak juga menyatakan bahawa lebih banyak kenderaan plug-in hybrid daripada barisan Land Rover, dijangka akan memasuki pasaran Brunei pada 2024.

  Semasa majlis itu, para jemputan istimewa berpeluang untuk menyaksikan, mengenali dan merasai sendiri pengalaman Defender PHEV dalam sesi pemanduan yang dikendalikan oleh eksekutif jualan Land Rover Brunei. Mereka juga berpeluang untuk menyaksikan barisan kenderaan, Defender ICE (internal combustion engine) termasuk Defender 110 dan 130.

  Defender P400e PHEV merupakan variasi terkini Defender dengan rekaan bentuk badan 110, yang mengetengahkan ekonomi dan prestasi serta pada masa yang sama, mengekalkan reputasi tahan lasak Land Rover.

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Rekrut warga Nepal dalam tentera Rusia, 12 ditahan

  KATHMANDU, 6 DIS – Polis Nepal mengumumkan hari ini mereka telah menahan 12 orang yang dituduh menghantar lelaki muda Nepal secara haram untuk direkrut...