Tayar P-Zero khas untuk Kona N

Pirelli telah mengeluarkan tayar P Zero baharu, yang menggabungkan prestasi dan kawalan serta keselesaan untuk memberikan pemanduan yang benar-benar menyeronokkan, khusus untuk kenderaan Hyundai Kona N yang dilancarkan baru-baru ini.

Model N terbaharu, baru-baru ini diperkenalkan kepada media Eropah, adalah kereta SUV pertama yang dikeluarkan oleh divisyen sporting N Hyundai. Setiap model Hyundai N dibangunkan berdasarkan tiga tonggak, pemanduan menyeronokkan dan selamat di selekoh, kereta ‘sports’ setiap hari dan kemampuan di litar lumba.

Jurutera Pirelli telah mencipta tayar P Zero baharu untuk Kona N bagi memenuhi kehendak jurutera Hyundai, meningkatkan prestasi di litar dan juga dari segi keselamatan, dengan keseronokan memandu di jalan raya. Ini dicapai melalui ujian yang dilakukan bersama oleh Hyundai dan Pirelli di Nurburgring dan juga di litar Namyang di Korea selama setahun.

Untuk divisyen N, Pirelli telah mengembangkan rangkaian tayar P Zero yang ditempah khas dengan tahap bunyi yang rendah untuk memaksimumkan keselesaan sambil memanfaatkan sepenuhnya prestasi setiap kereta. Tayar P Zero dicipta sebagai produk berprestasi tinggi (UHP), menyatukan pengalaman Pirelli dalam sukan permotoran dengan kerjasama yang membabitkan pengeluar kereta terkemuka di dunia.

Berdasarkan strategi ‘kesesuaian’ Pirelli, tayar P Zero untuk kereta Kona N memberi penekanan pada prestasi tanpa menjejaskan keselesaan pemanduan. Tumpuan juga diberikan pada keselamatan disebabkan prestasi brek yang sangat baik (diperakui oleh penilaian tayar label ‘A’) serta ketahanan, pengendalian, dan keselesaan. Selain itu, tayar berkenaan juga bertanda ‘HN’ pada permukaan sisi untuk menandakan ia dibuat khusus untuk pengeluar Korea.

Tayar P Zero keluaran Pirelli akan digunakan pada kenderaan Hyundai Kona N. – Gambar serahan TyreMart