Thursday, April 18, 2024
34.4 C
Brunei

  -

  Taylor, Hadwin mendahului di Terbuka Phoenix

  LOS ANGELES, 10 FEB – Pemain dari Kanada, Nick Taylor dan Adam Hadwin mencatatkan lima bawah par 66 kelmarin untuk berkongsi pendahuluan ketika cuaca gelap memaksa pusingan pertama Jelajah Terbuka Phoenix PGA AS itu dihentikan.

  Duo itu, yang kedua-duanya tinggal di Arizona, disambut mesra oleh peminat pada acara yang lazimnya riuh rendah itu, dengan penonton berdiri pada lubang ke-16 menyanyi ‘O Canada’ untuk Hadwin.

  Kedua-duanya tidak terganggu oleh kelewatan permulaan pusingan selama sejam dan 45 minit, atau oleh angin kencang yang bertiup semasa perlawanan sebaik sahaja bermula.

  Taylor, yang kerap berlatih di TPC Scottsdale, membuat permulaan yang baik dengan eagle di lubang ketiga, tetapi double-bogey enam di par-empat di lubang keenam dan bogey di lubang kesembilan menyaksikan dia berada di hadapan.

  Keadaan menjadi hangat apabila dia meraih empat birdie berturut-turut dari lubang ke-10 hingga ke-13, kemudian menambah dua lagi birdie pada lubang ke-16 dan ke-17.

  Aksi Adam Hadwin semasa pusingan pertama kejohanan golf Terbuka Phoenix. – AP

  Taylor, yang dua gelaran Jelajah PGA AS termasuk Pebble Beach Pro-Am 2020, berkata lubang kesembilan keduanya adalah lebih sukar disebabkan angin yang luar biasa.

  Hadwin melakukan teed off pada lubang ke-10 sejurus selepas Taylor dan selepas bogey pada lubang ke-11, dia melakukan birdie pada lubang ke-12 dan ke-15 sebelum melakukan tiga pukulan birdie pada lubang 17, 18 dan satu.

  Hadwin, yang merangkul satu-satunya gelaran jelajah AS di Kejohanan Valspar pada 2017, menambah satu lagi birdie pada lubang kelima.

  Pemain nombor enam dunia, Xander Schauffele berada di empat bawah ketika dia memburu kemenangan pertama pada kejohanan itu di mana dia menamatkan pertandingan di tempat kedua dan terikat tempat ketiga pada dua tahun lalu.

  Jim Herman dan Jason Day dari Australia, kedua-duanya berada di padang apabila cuaca buruk melanda ketika Herman melalui 10 lubang hingga ke-13. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...