TDDB juara kejohanan akhir renang dan polo air

BANDAR SERI BEGAWAN, 24 JAN – Pasukan Polo Air Tentera Darat Diraja Brunei (TDDB) berjaya muncul juara dalam Kejohanan Polo Air peringkat Angkatan Bersenjata Diraja Brunei (ABDB) 2019/2020 selepas menewaskan Pasukan Rejimen Pasukan Khas (RPK) yang menduduki tempat ke-dua dengan jaringan penalti 4-3.

Kejohanan yang diadakan di Kompleks Sukan Pangkalan Tentera Udara Rimba itu turut menyaksikan Pasukan Tentera Laut Diraja Brunei (TLDB) terpaksa akur untuk berada di tempat ketiga.

Manakala dalam kejohanan renang pula, Pasukan TDDB turut menduduki tempat pertama dengan memperolehi enam pingat emas, dua pingat perak dan dua pingat gangsa.

Sementara itu, Pasukan RPK dan Pasukan Kementerian Pertahanan pula, masing-masing berada di tempat kedua dan ketiga.

Hadir selaku tetamu kehormat dan seterusnya menyampaikan hadiah kepada para pemenang ialah Pemerintah ABDB, Mejar Jeneral Pengiran Dato Paduka Seri Aminan bin Pengiran Haji Mahmud.

Kejohanan Renang dan Polo Air peringkat ABDB 2019/2020 yang bermula pada 20 Januari lalu itu disertai oleh enam pasukan terdiri dari Kementerian Pertahanan, TDDB, TLDB, Tentera Udara Diraja Brunei (TUDB), Institut Latihan ABDB (IL ABDB) dan RPK.

Mejar Jeneral Pengiran Dato Paduka Seri Aminan ketika bergambar ramai bersama pemenang. – Gambar oleh TTDB