Saturday, February 24, 2024
23.5 C
Brunei

  -

  Ten Hag gesa United kekalkan kepercayaan

  LONDON, 6 DIS – Erik ten Hag menggesa pengurusan Manchester United agar terus mempercayainya kelmarin kerana rekod prestasinya membuktikan bahawa dia adalah orang yang tepat untuk membina semula kelab yang bermasalah itu.

  Ten Hag dikritik selepas permulaan musim yang bergolak bermula dengan harapan tinggi selepas bos Belanda itu membawa United memenangi trofi pertama mereka dalam tempoh enam tahun musim lalu.

  Setelah memenangi Piala Liga, mereka mara ke final Piala FA dan menduduki tempat ketiga dalam Liga Perdana Inggeris.

  Bagaimanapun sekarang ini ia menjadi sebaliknya, tumpas 1-0 di Newcastle pada Sabtu merupakan kekalahan ke-10 United dalam 21 perlawanan dalam semua pertandingan, menjadikan mereka ketinggalan lima mata daripada kedudukan kelompok empat teratas Liga Perdana.

  United, yang menjadi tuan rumah kepada Chelsea pada Rabu, juga berada dalam risiko besar untuk tersingkir daripada Liga Juara-Juara apabila mereka menentang Bayern Munich dalam perlawanan terakhir kumpulan minggu depan.

  Erik ten Hag memberikan arahan semasa perlawanan bola sepak Liga Juara-Juara kumpulan A di Istanbul, Turkiye. – AP

  Menambah masalah Ten Hag, laporan telah muncul yang menyatakan bahawa sebahagian daripada skuad United telah kecewa dengan sesi latihan yang sengit dan disiplin yang ketat.

  United sangat marah kerana tidak diberikan hak untuk memberikan jawapan terhadap laporan tersebut.

  Ten Hag tampil bergaduh ketika berdepan dengan media kelmarin, menegaskan bahawa dia akhirnya akan membuktikan bahawa pemilik United, keluarga Glazer, adalah tepat untuk mendapatkannya tahun lepas.

  “Akan ada masa sukar dalam setiap perjalanan. Kami berada dalam arah yang betul,” katanya.

  “Saya tahu kami akan sampai ke tempat yang kami mahu. Kerana…lihat rekod saya., tambahnya. – AFP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Bangladesh rancang hasilkan vaksin FMD untuk ternakan

  DHAKA, 23 FEB - Menteri Perikanan dan Ternakan Bangladesh, Abdur Rahman berkata kerajaan mempunyai rancangan untuk menghasilkan vaksin penyakit kaki dan mulut (FMD) untuk...