Wednesday, April 17, 2024
31 C
Brunei

  -

  Teroka peluang kerjaya

  Oleh Salawati Haji Yahya –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 28 NOV – Rombongan pelajar Sekolah Menengah Perdana Wazir (SMPW) yang berumur 13 hingga 16 tahun, hari ini, telah mengadakan lawatan pendidikan ke Progresif Sdn Bhd. 
   
  Lawatan adalah untuk memperkenalkan pelajar kepada pelbagai jenis kerjaya dan peluang di luar sektor konvensional, memupuk pemahaman tentang pelbagai laluan profesional yang tersedia untuk mereka.
   
  Dalam lawatan itu, Progresif telah menyampaikan taklimat mengenai latar belakang syarikat selain mempamerkan evolusi menjadi organisasi yang dinamik dan inovatif.
   
  Selain itu, pelajar juga berpeluang mendalami pelbagai aspek Progresif, memperoleh pandangan berharga tentang komitmen syarikat untuk memupuk bakat tempatan dan menyumbang kepada industri kreatif di Brunei.
   
  Ketua Perhubungan Awam dan Komunikasi Progresif, Hafiza Mohamad antara lain mengongsikan, “Kami komited untuk memupuk potensi generasi akan datang, memberikan pendedahan kepada spektrum peluang kerjaya yang bertenaga dalam persekitaran yang dinamik.
   
  “Mengalu-alukan lawatan pendidikan daripada pelajar adalah cara kami untuk memberikan inspirasi dan membimbing mereka semasa mereka mengemudi pendidikan dan laluan kerjaya masa depan mereka,” jelasnya.
   
  Dalam lawatan itu, pelajar mendapat pandangan tentang pasukan jualan dan perkhidmatan pelanggan Progresif, menekankan peranan penting perkhidmatan pelanggan yang cemerlang dalam membina dan mengekalkan hubungan yang kukuh.
   
  Lawatan diakhiri dengan melihat lebih dekat pereka grafik dan animator Progresif dan pameran kreativiti dan inovasi untuk membangunkan dan mempromosikan identiti jenama syarikat.
   
  Gambar ramai rombongan SMPW semasa lawatan pembelajaran ke Progresif Sdn Bhd. – GAMBAR SERAHAN PROGRESIF
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pemimpin China, Jerman bincang krisis Ukraine

  BEIJING, 17 APRIL - Presiden China, Xi Jinping bertemu dengan Canselor Jerman, Olaf Scholz di Wisma Tetamu Diaoyutai Beijing, kelmarin. Pemimpin kedua-dua negara bertukar-tukar pandangan...