Tiada layanan istimewa – Misbun

KUALA LUMPUR, 27 JULAI – Pengarah Pembangunan Remaja Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Datuk Misbun Sidek berkata tiada pilih kasih dalam pemilihan pemain remaja untuk mewakili negara dalam sebarang kejohanan.

Beliau menegaskan bahawa anak saudaranya, Muhammad Fazriq Mohamad Razif perlu membuktikan kemampuannya dan bersaing dengan pemain lain bagi merebut posisi selaku pemain utama dalam skuad remaja kebangsaan.

Bagaimanapun, Misbun menyifatkan pemain berusia 16 tahun itu, dilihat memiliki bakat istimewa dan berpeluang cerah menyinar pada masa hadapan bersama barisan pemain remaja negara.

“Tak ada (sentimen kekeluargaan)…dalam memilih pemain dalam pasukan, kita tidak harus ada pilih kasih, yang penting ialah ikut merit, keupayaan mereka sendiri bagaimana untuk menempatkan status diri beliau dalam team.

“Saya lebih suka semua orang mengambil peluang ini, kita akan menilai dan kita akan pilih mana yang terbaik untuk mewakili Malaysia. Malah, ada beberapa pemain lain yang mempunyai bakat semulajadi, apa yang kita perlu buat ialah gilap dan kembangkan bakat itu,” katanya ketika ditemui pemberita di Akademi Badminton Malaysia (ABM) Bukit Kiara di sini. – Bernama