Saturday, August 13, 2022
24 C
Brunei

‘Tiada siapa akan rasa selesa beraksi di China’

-

MADRID, 3 DIS – Pemain nombor dua dunia Daniil Medvedev (gambar), berkata, “Jika ada perlawanan berlaku di China minggu hadapan, tiada siapa akan merasa selesa” ketika bermain di tengah masalah membelenggu Peng Shuai.

“Walau bagaimanapun, perlawanan ATP seterusnya akan diadakan pada musim luruh, tengok apa yang akan terjadi,” tambah juara Terbuka AS.

WTA, yang mengawal jelajah tenis wanita mengumumkan pada hari Rabu, bahawa mereka akan menggantung semua perlawanan di China di tengah apa yang digelar pengerusi Steve Simon sebagai ‘keraguan serius’ mengenai keselamatan pemain China Peng Shuai, yang telah menuduh pemimpin Parti Komunis melaku serangan seksual.

ATP yang mengawal jelajah lelaki dan menganjurkan empat perlawanan di China di akhir setiap tahun, pada hari Khamis telah menolak untuk menyertai pemulauan WTA.

“Timbul banyak masalah di beberapa buah negara, namun kami masih menyertai perlawanan tenis di negara mereka,” tambah Medvedev, bercakap selepas perlawanan Piala Davis di mana Rusia mara ke separuh akhir semalam.

“Apa yang kami mahu adalah melihat Peng sihat, yang mana kami tidak tahu 100 peratus.”

“WTA membuat keputusan yang tegas tetapi saya tidak mahu menyalahkan sesiapa yang tidak membuat keputusan yang sama.” – AFP

Artikel sebelum iniPeminat puji busana Gwen Stefani
Artikel seterusnyaCAFEO 39 melabuh tirai
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Dua beradik bersatu semula selepas 75 tahun

BHATINDA, INDIA, 12 OGOS – Air mata kegembiraan membasahi pipi seorang pekerja buruh India yang akhirnya bertemu abang tersayang dari Pakistan buat pertama kalinya...
- Advertisment -