Tiga pengguna aplikasi baharu Baiduri menang gajet

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 15 Jun – Bersempena dengan pelancaran Baiduri b.Digital Personal baru-baru ini, Bank Baiduri mengadakan kempen cabutan bertuah untuk memberikan ganjaran kepada pelanggan-pelanggan yang menggunakan platform baharu itu.

Promosi yang dinamakan b.Ready for What Life Has to Offer itu merangkumi dua pusingan dan bermatlamat untuk memberikan ganjaran kepada pelanggan yang melakukan perbankan mereka menggunakan aplikasi mudah alih atau versi sesawang, Baiduri b.Digital Personal.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Bank Baiduri, di sini, hari ini, pusingan pertama yang berjalan dari 9 Mac hingga 30 April menyaksikan tiga orang pelanggan bertuah memenangi pelbagai peranti digital menarik.

Kenyataan menyatakan bahawa pada 11 Jun lalu di Pusat e-Perbankan Bank Baiduri di Kiarong, Chai Su Jun telah membawa pulang Apple iPhone 11 Pro, Joseph anak Bugol membawa pulang Samsung Galaxy S20 Ultra 5G dan Dayang Siti Rabiatul Adawiyah binti Haji Matali membawa pulang iPad Pro 11 inci Wi-Fi.

Kenyataan menyatakan bahawa para pelanggan berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik dalam pusingan kedua promosi yang bermula awal Mei hingga penghujung Jun nanti.

Para pemenang bertuah pusingan pertama promosi, b.Ready for What Life Has to Offer, menerima hadiah mereka di Pusat e-Perbankan Bank Baiduri di Kiarong baru-baru ini. – Gambar serahan Bank Baiduri

Untuk layak, para pelanggan hanya perlu untuk membuat transaksi menggunakan Baiduri b.Digital Personal di mana pemindahan wang, pembayaran bil, tambah nilai telefon atau tambah nilai POWERinstant menggunakan versi sesawang memberikan satu peluang kepada para pelanggan manakala transaksi serupa yang dibuat menggunakan versi aplikasi mudah alih memberikan dua kali ganda peluang kepada mereka.

Pada masa yang sama, pengguna baharu yang mendaftar bagi platform Baiduri b.Digital Personal pula akan mendapatkan lima peluang untuk menang.

Mengulas mengenai platform itu, Ketua Perbankan Runcit Bank Baiduri, Lim Kian Chiong dipetik menyatakan bahawa menerusi Baiduri b.Digital, mereka berharap untuk memberikan pengalaman baharu kepada pelanggan mereka.

Para pelanggan menikmati lebih banyak kemudahan, lebih pantas dan cara yang selamat untuk membuat transaksi menggunakan telefon bimbit, komputer riba atau apa sahaja peranti pilihan mereka.

“Dalam proses itu, ia memperkasakan mereka untuk membuat pilihan bagaimana, di mana dan bila mereka mahu melakukan keperluan perbankan mereka,” jelasnya lagi.

Bank Baiduri melancarkan platform berkenaan pada Mac lalu sebagai sebahagian daripada transformasi digital menyeluruh bank berkenaan dengan menyediakan tawaran digital baharu kepada pelanggan mereka.

Aplikasi itu dilengkapi dengan antara muka pengguna yang lebih baik, ciri-ciri dan rekaan susun atur yang lebih baik serta pilihan untuk menggunakan kaedah biometrik menerusi pengecaman muka atau cap jari bagi proses masuk yang lebih cepat dan lancar.

Menurut kenyataan itu lagi, terdapat juga ciri pilihan Quick Balance, yang membolehkan para pelanggan untuk melihat baki akaun khusus dengan mudah tanpa perlu untuk melakukan log masuk.

Di samping itu, pengesahan pembayaran juga dipermudahkan dengan ciri soft token pada telefon bimbit di mana ciri itu tidak memerlukan sambungan mana-mana rangkaian atau token fizikal yang menjadikan pengesahan transaksi lebih mudah bagi para pelanggan di dalam atau luar negara.

Satu lagi ciri baharu yang menarik ialah bahagian tawaran gaya hidup yang mengetengahkan promosi yang sedang berjalan dan eksklusif bagi kad Baiduri. Pada masa yang sama, versi aplikasi mudah alih juga mempunyai fungsi e-kupon di mana pada pengguna boleh membeli dan berkongsi e-kupon.