Thursday, April 18, 2024
25.3 C
Brunei

  -

  Tiko berjaya tambat hati Bunga Cinta Lestari

  Penyanyi Indonesia, Bunga Citra Lestari dilaporkan bakal mendirikan rumah tangga dengan jejaka yang pernah dikaitkan dengannya sebelum ini iaitu Tiko Wardhana.

  Bunga, 40 dan Tiko yang juga seorang duda dikatakan bakal disatukan sebagai suami isteri pada 2 Disember ini di sebuah hotel di Bali, Indonesia.

  Perkara tersebut didedahkan oleh seorang petugas di pejabat agama dikenali sebagai Emma Fatmayani menerusi kenyataan di YouTube Indosiar pada kelmarin.

  Bagaimanapun Emma tidak dapat mengesahkan tarikh sebenar pernikahan pasangan tersebut kerana tidak mempunyai butiran lengkap mengenainya.

  “Kalau tarikh pernikahan tidak ada pada kami namun Bunga sudah menyerahkan dokumen yang diperlukan termasuk sijil kematian suaminya, Allahyarham Ashraf Sinclair.

  Bunga dan Tiko didakwa bakal bernikah. – httpstangselpos.id

  “Daripada pihak Tiko pula, mereka juga sudah menghantar beberapa dokumen dan surat pengesahan cerai. Jadi statusnya ialah duda bercerai hidup,” katanya menurut laporan mStar.

  Sementara itu, Ketua Rukun Tetangga di kawasan kediaman Tiko dikenali sebagai Mahmud juga memberitahu bahawa lelaki itu ada meminta surat untuk pernikahan di Bali.

  “Kebetulan penduduk kami yang bernama Tiko meminta dibuatkan surat untuk menikah di Bali,” ujarnya.

  Pada Mac lalu, Bunga menjadi perhatian ramai apabila terlihat teruja menyambut ulang tahun kelahirannya bersama teman rapat.

  Gelagat penyanyi lagu Wanita Terbahagia itu menarik tangan seorang lelaki yang dikenali sebagai Tiko yang berada di sisinya menjadi perhatian warganet.

  Kemesraan Bunga dengan lelaki berkenaan mencetuskan tanda tanya malah ada juga yang mendakwa itu merupakan teman lelaki penyanyi tersebut. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Utusan AS ke PBB berikrar sokong keluarga Jepun yang diculik Korea...

  TOKYO, 18 APRIL - Amerika Syarikat (AS) berdiri bersama Jepun sehingga semua warga Jepun yang diculik oleh Korea Utara beberapa dekad lalu pulang ke...