Sunday, April 2, 2023
24.6 C
Brunei

-

Timberwolves tewas di tangan Grizzlies

LOS ANGELES, 22 APRIL – Pasukan Memphis Grizzlies bangkit daripada defisit 26 mata untuk menewaskan Minnesota Timberwolves 104-95 kelmarin dan mendahului 2-1 dalam perlawanan siri playoff NBA mereka.

Ketinggalan 26 mata dalam suku kedua dan 25 mata dengan baki masa 3:10 pada suku ketiga, Grizzlies tidak pernah berputus asa di Target Center di Minneapolis, di mana mereka mengatasi Timberwolves 37-12 pada suku keempat untuk menyaingi kepulangan keempat terbesar dalam sejarah playoff NBA.

Desmond Bayne menjaringkan 26 mata, Brandon Clarke menambah 20 mata dan Ja Morant mencatatkan triple-double sebanyak 16 mata, 10 rebound dan 10 assist untuk pasukan Grizzlies, yang menggunakan jaringan suku keempat 21-0 untuk mencatat kebangkitan terbesar dalam sejarah playoff francais.

Minnesota telah mendahului 47-21 dengan baki masa 10:28 minit pada suku kedua perlawanan apabila Grizzlies melancarkan serangan pertama mereka, mengurangkan defisit kepada tujuh mata pada separuh masa pertama.

Timberwolves kembali menguasai perlawanan dengan permulaan pantas suku ketiga, mendahului 73-50 menerusi three-point yang dilakukan oleh Jaden McDaniel dengan baki 4:28 minit dalam tempoh tersebut.

Jaringan three-point oleh D’Angelo Russell pada baki masa 3:10 minit suku ketiga telah meletakkan Minnesota mendahului dengan 79-54 mata, dan walaupun tambahan jaringan Grizzlies untuk menamatkan tempoh, mereka ketinggalan dengan 16 mata di tempat keempat.

Bane menyumbang tiga mata dengan baki masa 8:33 untuk menamatkan keputusan 21-0 yang mengikat perlawanan tersebut kepada kedudukan seri 83-83.

Tyus Jones menjaringkan three-point untuk meletakkan Memphis di depan buat kali pertama, dengan keputusan 86-85 dan mereka tidak ketinggalan sekali lagi.

Russell mendahului pasukan Timberwolves dengan 22 mata tetapi terlepas ketiga-tiga percubaan menjaring dari dalam gelanggang dan berakhir di tempat keempat tanpa jaringan dan rakan sepasukan Karl-Anthony Towns, berdepan masalah kekasaran serta pertahanan agresif dari Grizzlies, hanya memperoleh lapan mata. – AFP

Aksi Tyus Jones melepasi pertahanan D’Angelo Russel dalam perlawanan siri playoff NBA, kelmarin. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -