Times Square adakan ekspo sempena BDF

Oleh Salawati Haji Yahya

BANDAR SERI BEGAWAN, 28 DIS – Dalam menyokong Festival Disember Brunei (BDF) 2021, Pusat Beli-belah Times Square mengambil peluang mengadakan Pameran Akhir Tahun 2021 yang akan berlangsung sehingga awal tahun baharu di ruang Atrium Times Square.

Pameran tersebut disertai lebih 10 peniaga tempatan yang mempamerkan pelbagai produk daripada pakaian seperti tudung, produk kesihatan dan kecantikan, makanan dan minuman serta aksesori.

Salah seorang pengunjung yang sempat ditemu bual, Haji Daud bin Seruji, 52, dari Daerah Temburong yang sedang membawa anak-anak bercuti di daerah ini, mengambil peluang mengunjungi pameran berkenaan.

Walaupun berasa teruja untuk mengunjungi mana-mana premis perniagaan dan restoran setelah memasuki Fasa Awal Endemik ini, beliau mengingatkan untuk sentiasa melaksanakan prosedur operasi standard (SOP) dengan sentiasa memakai pelitup muka, membuat penjarakan sosial dan membuat imbasan kod BruHealth semasa memasuki premis atau restoran.

“Walaupun negara sudah melangkah ke Fasa Awal Endemik, disebabkan keterujaan atau ‘iski’ itu, ada kalanya membuatkan kita lupa kepada saranan dan nasihat yang telah ditekankan oleh Kementerian Kesihatan sebelum ini,” ujarnya.

Gambar menunjukkan suasana ekspo sempena BDF yang diadakan di Times Square.