Trump terima pencalonan semula, kecam Biden

WASHINGTON, 28 OGOS – Presiden Donald Trump pada Khamis secara rasmi menerima pencalonan semula partinya sebagai calon presiden dan berikrar untuk empat tahun lagi khidmatnya akan menjadikan Amerika Syarikat (AS) yang lebih gemilang, lapor agensi Anadolu.

Berucap pada Konvensyen Kebangsaan Republikan dari Rumah Putih, Trump berkata penggal baharu akan membolehkannya membangunkan semula ekonomi terhebat dalam sejarah sambil mengatakan calon Demokrat Joe Biden membahayakan ‘kehebatan’ Amerika.

“Kita tahu Amerika bukan negara yang diselubungi kegelapan. Amerika adalah obor yang menerangi seluruh dunia,” kata Trump.

“Namun, di sebalik semua kehebatan kita sebagai sebuah negara, semua yang telah kita capai kini berada dalam bahaya. Ini adalah pilihan raya terpenting dalam sejarah negara kita,” katanya.

“Pilihan raya kali ini akan memutuskan sama ada kita menyelamatkan impian Amerika, atau sama ada kita membiarkan agenda sosialis memusnahkan impian yang amat kita hargai itu,” tambah Trump. – Bernama