TRW tetapkan sasaran bagi musim ini

KOTA BHARU, 24 FEB – Sasaran ke Liga Super dan satu piala oleh Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) tidak menjadi tekanan kepada ketua jurulatih pasukan The Red Warriors (TRW) Yusri Che Lah untuk mengharungi saingan Liga Malaysia (Liga-M) terutamanya Liga Premier musim ini.

Yusri berkata, sasaran itu sebaliknya menjadi satu cabaran kepada dirinya serta pemain untuk bersabar dan bekerja lebih keras bagi mencapainya biarpun tanpa dana kewangan yang besar untuk membina pasukan yang mantap.

“Saya andaikan satu sasaran yang diletakkan oleh pihak pengurusan mampu diperoleh dan saya sendiri turut mempunyai impian serta sasaran untuk membawa pasukan TRW kembali ke Liga Super musim hadapan.

“Saya percaya dengan pemain yang ada mampu menggalas cabaran dan mengharapkan tidak dibebani oleh isu luaran yang sebelum ini mengganggu kestabilan dan prestasi pasukan,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Sebelum ini media melaporkan KAFA menyasarkan pasukan TRW kembali bersaingan ke Liga Super dan membawa pulang satu piala sama ada Piala FA atau Piala Malaysia pada musim ini.

Yusri berkata, berbaki masa yang tinggal hanya lapan hari, beliau mahu semua pemain mencapai keserasian seberapa segera bagi membantu pasukan mencapai keputusan yang positif bagi setiap perlawanan dilalui. – Bernama