Sunday, June 4, 2023
24 C
Brunei

  -

  Tuan rumah berang penyewa bayar kurang 1 sen

  AUSTRALIA, 25 MEI – Seorang tuan tanah di Australia menggunakan Facebook untuk melepaskan kekecewaannya dengan penyewa yang sengaja membayar sewanya kurang daripada satu sen setiap minggu.

  Menurut laporan Oddity Central, nampaknya, sewa ditetapkan pada AU$1,200 seminggu, tetapi orang yang tinggal di rumah itu hanya membayar AU$1,199.99.

  Dengan 52 minggu dalam setahun, ia tidak kelihatan seperti kerugian besar bagi penyewa, tetapi mereka mendakwa hampir hilang akal tentang situasi itu.

  Sementara itu, penyewa nampaknya berpendapat bahawa mereka berhak untuk mengurangi bayaran mingguan sebanyak 1 sen.

  “Penyewa telah mula membayar sewa kurang 1 sen setiap minggu dengan sengaja. Saya tahu ia disengajakan kerana dia pernah membayar jumlah penuh. Saya biarkan perkara itu buat beberapa kali pertama, tetapi isteri saya mencadangkan saya menghantar e-mel kepadanya bertanyakan sama ada dia boleh membetulkannya,” tambah tuan tanah.

  Tuan tanah yang terdesak tidak bercadang untuk memperbaharui sewa, tetapi dengan 9 bulan lagi kontrak semasa, dia sedang mencari cara untuk sama ada membuat penyewa membayar sewa sepenuhnya atau memutuskan hubungan dengan mereka sama sekali. – Agensi

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Punca kemalangan kereta api India dikenal pasti

  NEW DELHI, 4 JUN - Menteri Kereta Api India berkata hari ini bahawa punca dan orang yang bertanggungjawab terhadap nahas kereta api yang paling...
  - Advertisment -