Thursday, November 30, 2023
31.3 C
Brunei

  -

  UBD serah $3,000 untuk Tabung Anak-anak Yatim JAPEM

  Oleh Yusrin Junaidi – 

  BANDAR SERI BEGAWAN, 15 NOV – Universiti Brunei Darussalam (UBD) petang tadi telah menyerahkan sumbangan bagi Tabung Anak-anak Yatim, Jabatan Pembangunan Masyarakat (JAPEM) dalam satu majlis yang berlangsung di Bangunan Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan (KKBS).

  Sumbangan yang berjumlah $3,000 itu telah disampaikan oleh Naib Canselor UBD, Dr Hazri bin Haji Kifle kepada Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Nazmi bin Haji Mohamad.

  Sumbangan yang diserahkan adalah sebahagian daripada hasil kutipan yuran acara Larian UBD 2023 yang diadakan pada 15 Oktober lalu sempena meraikan graduan Konvokesyen UBD ke-35 dan pengambilan pelajar-pelajar UBD bagi kohort Ogos 2022/2023 yang baru menamatkan Freshers’ Week mereka.

  Kempen tersebut merupakan platform bagi komuniti UBD dan orang ramai untuk sama-sama melibatkan diri dalam aktiviti fizikal dan menggalakkan gaya hidup sihat sambil menyumbang kepada masyarakat yang memerlukan.

  Turut hadir menyaksikan penye-rahan tersebut ialah Setiausaha Tetap (Kemasyarakatan) KKBS, Hajah Nor Ashikin binti Haji Johari, Penolong Naib Canselor (Hal Ehwal Akademik) dan Pemangku Penolong Naib Canselor (Korporat dan Pentadbiran) UBD, Profesor Madya Pengiran Dr Mohd Iskandar bin Pengiran Haji Petra, serta pegawai-pegawai kanan UBD dan JAPEM.

  Yang Berhormat Dato Seri Setia Haji Nazmi, Dr Hazri dan Dayang Hajah Nor Ashikin bergambar ramai semasa majlis berkenaan. – GAMBAR SERAHAN JAPEM
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...