Umar sedia ceburi industri

Naib juara program realiti Hero Remaja 2020 iaitu Umar Hisham memberitahu dia sudah bersiap sedia dari segi mental untuk menghadapi apa sahaja cabaran dalam industri seni.

Menurut Umar atau nama sebenarnya Muhd Umar Badrol Hisham, 22, dia tidak pernah melakukan perkara yang tidak baik sebelum ini dan berharap tiada pihak yang akan cuba menjatuhkannya.

“Nak tak nak, saya kena bersiap sedia untuk hadapi cabaran nak masuk dalam industri seni sebab ini adalah pilihan saya sendiri. Jadi, saya memang kena bersedia dari segala segi mental la.

“Alhamdulillah, setakat ini saya tidak pernah lagi buat perkara-perkara yang tidak elok dan harap tidak akan ada benda tak baik terjadi kepada saya. Bagi saya, memang ada orang mempunyai perasaan hasad dengki dan cuba jatuhkan kita.

“Selagi pihak itu tidak melakukan sesuatu yang melampau sehingga melibatkan keluarga dan karier, saya mungkin akan biarkan sahaja. Tapi kalau sampai memfitnah atau menjatuhkan maruah, saya akan tampil beri penjelasan,” kata Umar kepada media.

Naib juara program realiti Hero Remaja 2020, Umar Hisham bersedia memasuki industri seni. – Agensi

Pentas akhir Hero Remaja 2020 yang berlangsung pada Julai lalu menyaksikan Nadhir Nasar dari Selangor menjadi juara manakala Umar di tempat kedua dan tempat ketiga milik jejaka bernama Meerqeen.

Dalam pada itu, Umar mengakui biarpun memegang status naib juara program realiti Hero Remaja 2020, namun ia bukan satu tiket yang mudah untuk dia memasuki dunia seni.

Menurut anak jati kelahiran Johor itu, dia juga seperti orang lain yang perlu melalui proses uji bakat sebelum ditawarkan dalam bidang yang dipilih iaitu lakonan dan pengacaraan.

“Mungkin ada segelintir pihak anggap dengan title Hero Remaja itu sudah memberi peluang yang mudah untuk saya dapat terus tawaran dalam bidang seni.

“Tapi sebenarnya tidak… saya tetap kena lalui proses uji bakat seperti orang lain. Memang title itu sedikit sebanyak memberi populariti untuk saya tapi saya tetap kena berusaha nak masuk dalam industri seni.

“Buat masa sekarang, saya ada pergi beberapa uji bakat lakonan dan pengacara. Kalau boleh saya nak cuba semua sekali, nak jadi versatil. Tapi saya lebih minat pengacara sebab saya suka bercakap,” ujarnya. – Agensi