Friday, March 31, 2023
23.2 C
Brunei

-

United bangkit benam Real Betis

MANCHESTER, ENGLAND, 10 MAC – Jeritan “Bruno! Bruno!” bergema di Old Trafford dengan harapan agar Manchester United bangkit semula setelah kekalahan teruk minggu lalu.

Luka daripada kekalahan memalukan 7-0 oleh Liverpool minggu lalu masih segar dalam ingatan. Namun, kemenangan 4-1 menentang Real Betis dalam Liga Europa adalah tindak balas yang memberangsangkan daripada pemain Erik ten Hag.

Bruno Fernandes begitu berpengaruh dalam perlawanan itu, dia menjaringkan satu gol dan membantu meledak dua lagi gol dalam perlawanan pertama 16 terakhir semalam.

“Saya fikir dia adalah pemain terbaik di padang, dia menunjukkan personalitinya,” kata pengurus Ten Hag.

Pengurus Belanda itu memberi peluang kepada pasukannya untuk mula memperbaiki kesilapan yang berlaku di Anfield minggu lalu dengan tidak mengubah susunan pasukannya. Ia terbukti berkesan.

Marcus Rashford menja-ringkan gol ke-26 musim ini.

Antony melakukan sepakan clearance ke sudut atas dari jarak jauh. Dan Wout Weghorst, yang menerima kritikan di media sosial kerana menyentuh tanda This is Anfield yang terkenal, melepaskan emosinya ketika menjaringkan gol keempat United.

Tetapi mungkin tidak ada yang lebih memerlukan penebusan daripada Fernandes, yang menerima kritikan paling teruk selepas kekalahan melawan Liverpool. Kali ini usahanya disambut baik oleh peminat United serta Ten Hag. – AP

Pemain Manchester United, Antony, kiri, meraikan gol kemenangan bersama Marcus Rashford selepas menjaringkan gol kedua pasukannya di stadium Old Trafford di Manchester, semalam. – AP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Otai impi meluncur ombak hingga usia 100

FUJISAWA, JEPUN, 30 MAC – Seorang warga emas membuktikan bahawa usia bukan penghalang untuk melakukan pelbagai aktiviti lasak seperti meluncur ombak. Seiichi Sano mula meluangkan...
- Advertisment -