Saturday, August 20, 2022
23.2 C
Brunei

‘Usah ketepikan pelakon berpengalaman’

-

Dalam mengetengahkan bakat muda, aktor popular, Fahrin Ahmad berpendapat, pelakon berpengalaman sepertinya juga perlu diberi ruang oleh stesen televisyen (TV).

Kata Fahrin, dia percaya pelakon matang sepertinya masih mempunyai pengikut, justeru penampilan menerusi drama TV tidak seharusnya diperkecilkan.

“Saya sudah lama beri pendapat perlu ada drama menampilkan barisan pelakon lebih matang.

“Sebabnya sekarang ini saya tengok ‘trend’ lebih terarah kepada anak-anak muda. Boleh lihat bakat muda menjayakan watak lebih matang dan seumpamanya.

“Jadi, inisiatif menghasilkan drama seperti Selamanya Suri Cinta yang menampilkan pelakon matang seperti saya, Siti Nordiana, Farahdhiya dan Sham Visa sepatutnya disokong.

Fahrin berkata, dia agak kekok menjayakan watak antagonis, malah, ramai peminat meluahkan rasa kurang selesa melihatnya menjayakan watak sedemikian. – Agensi

“Saya percaya pada zaman platform Over-The-Top (OTT), drama seperti ini tetap ada penonton. Ramai penonton berusia yang mahukan drama dibintangi pelakon berpengalaman,” katanya kepada media.

Fahrin menjawab pertanyaan media, pendapat mengenai drama mengetengahkan empat aktor berusia menerusi sidang media drama Selamanya Suri Cinta, baru-baru ini.

Berkongsi mengenai drama 20 episod terbitan Suhan Movies & Trading Sdn Bhd itu, Fahrin gembira melihat sambutan positif diterima menerusi drama berkenaan.

Namun, Fahrin berkata, dia agak kekok menjayakan watak antagonis, malah, ramai peminat meluahkan rasa kurang selesa melihatnya menjayakan watak sedemikian.

“Saya membawakan watak antagonis, suami yang jahat. Saya cuba menjayakan dengan sebaik-baiknya walaupun ada yang memberi maklum balas nampak kelakar membawakan watak jahat.

“Saya mencuba memberi sisi lakonan terbaik dan harap boleh diterima. Alhamdulillah, ada juga yang boleh melihat sisi lain dalam lakonan saya,” katanya.

Tambah Fahrin lagi, kekurangan naskhah yang mengetengahkannya sebagai pelakon antagonis bukan disebabkan sikapnya memilih.

“Sebelum ini, saya pernah menjayakan watak antagonis, tetapi terima maklum balas makcik-makcik meminta saya tidak melakonkan watak sedemikian.

“Jadi, saya bukanlah memilih watak dan sentiasa terbuka mencuba watak berbeza.” – Agensi

Artikel sebelum iniMatt Walls rempuh penghadang
Artikel seterusnya6 maut, trak minyak meletup
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Yangtze susut, kemarau teruk landa China

CHONGQING, 19 OGOS – Sungai terbesar China, Yangtze menyusut teruk hari ini akibat kemarau musim panas terburuk di China dalam masa enam dekad sehingga...
- Advertisment -