‘Usah pandang rendah kemampuan kami’

KUALA LUMPUR, 13 OKT – Jangan pandang rendah kemampuan kami, demikian amaran dilaungkan penyerang Negeri Sembilan FC, Francis Kone, kepada pasukan lain dalam saingan Piala Malaysia 2021.

Biarpun memulakan aksi kurang memberangsangkan dengan meraih tiga mata pada dua perlawanan lalu dalam Kumpulan C, pemain kelahiran Togo itu tidak mahu ramai memperlekehkan cabaran mereka dalam saingan Piala Malaysia.

Di atas kertas, ramai pemerhati menjang-kakan naib juara Liga Super 2021, Kedah Darul Aman FC dan Melaka United FC akan mara dari kumpulan itu untuk ke suku akhir tetapi Kone menganggap itu sebagai satu kelebihan buat juara Liga Premier 2021 kerana tidak diberikan sebarang tekanan dalam Kumpulan C.

Negeri Sembilan, katanya sudah tidak lagi berada dalam fasa berbulan madu selepas meraikan kejayaan menjuarai Liga Premier musim ini dan akan cuba sedaya upaya mencipta kejutan di pentas TM Piala Malaysia.

“Pentas Piala Malaysia sangat berbeza buat kami kerana kebanyakan pasukan terdiri dari ramai pemain berpengalaman dan serta berkualiti tinggi.

Kami sudah tidak boleh fikirkan lagi kejayaan menjuarai Liga Premier kerana cabaran di Piala Malaysia sangat hebat dan pasukan perlu berusaha keras jika mahu mencipta kejutan. – Bernama