Vaksinasi bergerak di Mukim Labi, Telisai dapat sambutan

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 26 NOV – Seramai 347 orang penduduk kampung yang tinggal di sekitar Mukim Labi dan 181 penduduk di Mukim Telisai telah tampil ke hadapan semasa program Perkhidmatan Klinik Vaksinasi COVID-19 Bergerak dijalankan di sana baru-baru ini.

“Alhamdulillah, sambutan orang ramai semasa program vaksinasi bergerak itu sangat menggalakkan,” kata Menteri Kesihatan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Dr Haji Mohd Isham bin Haji Jaafar semasa Sidang Media bagi Situasi Terkini Jangkitan COVID-19 di Negara Brunei Darussalam yang berlangsung di Dewan Al-‘Afiah, Kementerian Kesihatan, hari ini.

Di Mukim Labi, penduduk di sana boleh mendapatkan perkhidmatan vaksinasi di Klinik Kesihatan Labi yang mana ia juga menyediakan perkhidmatan kenderaan dari rumah ke klinik bagi mereka yang memerlukan bantuan kenderaan khususnya untuk penduduk yang tinggal di Kampung Merangking dan Kampung Bukit Sawat.

Manakala, Dewan Sekolah Menengah Sayyidina ‘Othman, Bukit Beruang pula menjadi lokasi bagi Perkhidmatan Klinik Vaksinasi COVID-19 Bergerak yang dijalankan bagi para penduduk yang tinggal di Mukim Telisai dan sekitarnya.