Saturday, February 4, 2023
26.3 C
Brunei

-

Van rosak dalam insiden kebakaran

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 15 JUN – Sebuah van mengalami kerosakan dalam insiden kebakaran yang berlaku di kawasan Kampung Negalang, Temburong, pagi tadi.

Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBP) dalam kenyataan yang dikeluarkan, di sini, menyatakan bahawa enam orang anggota dengan sebuah jentera dari Balai Bomba Bangar yang diketuai oleh ASO Muslim bin Nayan, dikejarkan ke lokasi kejadian pada pukul 9:40 pagi.

Kebakaran melibatkan roda sebelah kiri van berkenaan dan anggota bomba dan penyelamat segera bertindak memadam kebakaran di ruang van berkenaan.

Kenyataan menyatakan bahawa pemandu van berkenaan berjaya keluar dan tiada kecederaan dilaporkan semasa kejadian berkenaan dengan punca serta anggaran kerugian masih dalam siasatan.

JBP terus menyarankan orang ramai khusus pengguna untuk memastikan kenderaan mereka dalam keadaan baik dan selamat secara keseluruhan sebelum digunakan seperti memastikan tiada sebarang kebocoran dan pam yang boleh menyebabkan pengaliran cecair mudah terbakar pada blok enjin yang panas atau sistem elektrik serta pengguna sentiasa memastikan mana-mana pengubahsuaian atau penambahan sistem elektrik enjin dan aksesori kereta serta pendawaian hendaklah mengikut piawaian yang betul oleh mekanik yang bertauliah kerana arus elektrik kenderaan yang tinggi boleh menyebabkan kabel terbakar dan kebakaran.

Sebuah van mengalami kerosakan dalam insiden kebakaran kenderaan yang berlaku di kawasan Kampung Negalang, Temburong, baru-baru ini. – Gambar serahan JBP
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Bekas Menteri dijatuhi hukuman penjara 2 tahun

SEOUL, KOREA SELATAN, 3 FEB - Mahkamah Korea Selatan hari ini menjatuhkan hukuman penjara dua tahun kepada bekas Menteri Kehakiman, Cho Kuk, selepas dia...
- Advertisment -