Monday, April 22, 2024
28.3 C
Brunei

  -

  Verstappen kejar rekod

  AUSTIN, 19 OKT – Max Verstappen akan berlumba untuk kebanggaan, mata dan rekod pada hujung minggu ini di Grand Prix Amerika Syarikat sementara pesaingnya bersaing untuk mendapatkan wang hadiah kedudukan di belakang juara yang baru dinobatkan.

  Namun, dalam perlumbaan pertama daripada empat perlumbaan hujung minggu di benua Amerika sebelum penutup musim di Abu Dhabi, banyak perhatian akan tertumpu pada politik dan persiapan untuk 2024 dengan Ferrari dan Mercedes berusaha untuk merapatkan jurang di belakang pasukan Red Bull yang dominan.

  Verstappen, bagaimanapun, akan menjadi orang yang menjadi tumpuan di Circuit of the Americas di mana dia akan berusaha untuk mendapatkan hatrik kejayaan dan kemenangan ke-50 dalam kariernya, setelah memperoleh gelaran pemandu ketiga berturut-turut di Qatar.

  Kemenangan itu adalah yang ke-14 dalam 17 perlumbaan tahun ini dan mungkin, bagi pemandu lain dalam usia yang lain, telah memberi isyarat peluang untuk berehat, tetapi tidak bagi lelaki Belanda berusia 26 tahun ini yang memfokuskan diri untuk memenangi setiap perlumbaan.

  “Ia mungkin akan menjadi agak sibuk buat kami hujung minggu ini,” katanya, merujuk kepada satu lagi Grand Prix yang memasukkan hari Sabtu khusus untuk perlumbaan pecut.

  “Kami hanya akan mempunyai satu sesi untuk mencuba dan mencari keseimbangan optimum dalam kereta dan nampaknya cuaca akan panas semula.”

  Verstappen boleh menyamai rekodnya pada tahun 2022 iaitu 15 kemenangan dalam satu tahun dan merapatkan jurang dengan juara dunia empat kali, Alain Prost (51 kemenangan) dan Sebastian Vettel (53) dalam senarai sepanjang masa bagi kemenangan perlumbaan terbanyak. – AFP

  Verstappen dan Pasukan Oracle Red Bull Racing dilihat semasa acara Oracle Red Bull Racing di Oracle HQ pada 18 Oktober di Austin, Texas. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Parti Presiden Maldives dijangka menang besar dalam pilihan raya

  NEW DELHI, 22 APRIL - Parti Presiden Mohamed Muizzu dijangka menang besar dalam Pilihan Raya Parlimen Maldives, kelmarin. Menurut media tempatan, parti Muizzu Kongres Nasional...