Vida wakil Cik B balas lagu Iqbal, enggan terlibat industri muzik

Selepas kejayaan single pertama nyanyian Ahmad Iqbal Zulkefli berjudul Hujan, ramai pula warganet meminta usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida membalas semula lagu yang ditujukan oleh bekas kekasihnya itu.

Menjawab pertanyaan peminat, Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman berkata dia enggan lagi terbabit dalam industri muzik dan mahu memberi laluan kepada anak perempuannya iaitu Cik B untuk terus menyinar sebagai penyanyi.

Kata Vida, 50, biarlah Cik B atau nama sebenarnya, Edlynn Zamilleen Muhammad Amin, 16, membalas mesej Iqbal dalam lagu terbaharu yang bakal dilancarkan tidak lama lagi.

Vida memaklumkan mengenai perkara itu menerusi siaran langsung bersama Nur Sajat menerusi Instagram pada Khamis.

Untuk rekod, Vida sebelum ini pernah muncul dengan dua buah lagu berjudul I Am Me dan Lavida Raya.

Pada Isnin lalu, lagu Hujan nyanyian Iqbal menerima sambutan hangat pendengar hingga menjadi trending di laman YouTube.

Mengulas mengenai lagu berkenaan, Vida mengakui tidak sanggup menghabiskan tontonan video muzik itu dan menyifatkan bekas pembantu peribadinya itu seorang yang gilakan populariti hingga tergamak menjadikan ‘kisah kahwin tak jadi’ sebagai sebahagian jalan cerita dalam MV lagu itu.

“Saya tak sanggup nak tengok MV itu sampai habis… dia jaja kisah peribadi, semuanya penuh temberang dan pembohongan demi nak meraih populariti dan simpati orang ramai,” katanya. – Agensi

Vida berkata dia enggan lagi terbabit dalam industri muzik dan mahu memberi laluan kepada Cik B untuk terus menyinar sebagai penyanyi. – Agensi