Wakil media di Labuan terima dos penggalak

LABUAN, 22 OKT – Senator Datuk Bashir Alias dan Ahli Parlimen Labuan Datuk Rozman Isli hari ini mengetuai kumpulan barisan hadapan bukan kesihatan dan pengamal media menerima suntikan dos penggalak vaksin COVId-19.

Sebelum itu suntikan yang sama juga diberikan kepada Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Zuki Ali, Ketua Setiausaha Kementerian Wilayah Persekutuan Datuk Seri Rosida Jaafar, Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Idris Abdullah dan Pengerusi Pasukan Petugas Khas Imuninasi COVID-19 Labuan Rithuan Ismail, di Klinik Kesihatan Membedai di sini.

Sekurang-kurangnya 2,500 petugas barisan hadapan bukan kesihatan daripada Jawatankuasa Pengurusan Bencana Labuan, anggota penguatkuasaan, polis, dan media tempatan akan diberikan suntikan itu sebelum ia diberikan kepada 16,000 individu dengan komorbiditi.

Ketua Jabatan Kesihatan Labuan Dr Ismuni Bohari berkata, fasa pertama suntikan dos penggalak itu telah dilancarkan pada 4 Okt, dengan 1,290 petugas kesihatan menerima suntikan masing-masing. – Bernama