Wawa Shopping kini dilancarkan

Oleh Ak Zaki Kasharan

BANDAR SERI BEGAWAN, 20 MAC – Platform e-dagang Wawa Shopping telah dilancarkan hari ini, yang diharap akan membantu memperkenalkan semula dan memodenkan industri e-dagang di negara ini.

Hadir bagi melancarkan platform e-dagang berkenaan yang berlangsung di Pejabat Wawa Shopping di Mata-Mata Gadong ialah Penasihat Wawa shopping, Awang Mohd Norilham bin Haji Jais. Turut hadir ialah Pengurus Operasi Wawa Shopping, Pengiran Hilman bin Pengiran Matyussof.

Pengarah Wawa Shopping, Awang Faiz Shadiqin bin Mohd Norilham dalam ucapannya antara lain menjelaskan bahawa selepas berbulan-bulan membangunkan platform ber-kenaan, akhirnya ia telah bersedia untuk dibukakan kepada orang ramai.

“Selepas hari ini, semua orang boleh mengakses platform kami melalui komputer, komputer riba atau telefon bimbit mereka untuk membeli-belah. 

“Laman web itu sendiri direka bentuk moden, interaktif, responsif dan mesra pengguna supaya warga Brunei dapat melayari dan membeli-belah dengan mudah dari laman web kami. 

“Di dalam laman web kami, anda boleh menemui pelbagai kategori dan produk untuk dibeli seperti fesyen, peralatan dapur, gajet, fesyen dan hiasan Hari Raya untuk sambutan Hari Raya yang akan datang ini dan banyak lagi. Bukan itu sahaja, perniagaan dan usahawan tempatan juga boleh menjual produk mereka melalui platform kami,” tambah beliau.

Di samping itu, bersempena dengan pelancaran platform tersebut, tawaran istimewa dan diskaun turut diberikan kepada orang ramai yang boleh menebusnya di platform berkenaan.

Majlis pelancaran Wawa shopping tersebut turut diisikan dengan tayangan video dan penunjuk cara menggunakan dan membeli barangan melalui platform Wawa shopping.

Awang Mohd Norilham semasa hadir bagi melancarkan platform e-dagang tersebut.