Wijaya FC sasar lima teratas

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 17 JUN – Wijaya FC menyasarkan untuk menamatkan kedudukan lima teratas dalam saingan Liga Super Brunei 2021 menjelang perlawanan pembukaan bertemu Bakes FC di Kompleks Sukan Berakas, Ahad ini.

Pengurus pasukan, Pengiran Ali Redzuan bin Pengiran Haji Damit berkata semasa sesi perhimpunan kelab kelmarin, “Dengan penglibatan kebanyakan pemain muda, kami akan cuba menamatkan kedudukan lima teratas.”

Selain itu beliau turut menambah, “Kami mempunyai gabungan pemain muda dan pemain berpengalaman. Kami boleh katakan 70 peratus pasukan kami terdiri daripada pemain muda.

“Ada beberapa orang pemain yang berada dalam lingkungan umur 20an. Kami berharap dengan gabungan pemain muda dan berpengalaman akan dapat bekerjasama.”

Beliau juga menambah, “Ada beberapa pemain yang membuat penampilan sulung. Selain itu ada pemain yang membuat penampilan semula.”

Wijaya FC mengumumkan kepulangan bekas pemain kebangsaan Brunei Darussalam, Mohammad Shah Azahar Abdullah yang sebelum ini meninggalkan pasukan bagi mengembangkan karier sebagai seorang pelari.

Pihak pengurusan dan pemain-pemain Wijaya FC bergambar ramai.- Gambar serahan Wijaya FC