Thursday, April 18, 2024
25.3 C
Brunei

  -

  Woods raih kemenangan di Riviera

  LOS ANGELES, 17 FEB – Adegan itu serupa dengan kali terakhir Tiger Woods menentang pemain terbaik dunia. Peminat memenuhi setiap balkoni di setiap tingkat kelab Riviera kelmarin, mereka semua berusaha untuk melihat bintang terbesar golf yang jarang ditemui itu.

  Dia mempamerkan persembahan dalam pertandingan pertamanya se-telah tujuh bulan, menamatkan perlawanan dengan tiga birdie dan satu senyuman lebar untuk 2-bawah 69 dalam Genesis Invitational, meletakkan dirinya lima pukulan di belakang Max Homa dan Keith Mitchell.

  Woods pergi bunker-to-fairway-to-bunker di lubang ke-10 dan terpaksa membuat pukulan lapan-kaki untuk menyelamatkan bogey. Dia tidak bermain dengan tee untuk satu lagi bogey pada lubang ke-12.

  Dan kemudian dia kelihatan seperti Woods yang dahulu pada penghujung pukulan tee hingga lima kaki pada par ketiga lubang ke-16, satu lagi birdie dari 25 kaki pada par-5 pada lubang ke-17.

  Woods kelihatan baik, walaupun kakinya masih sakit.

  Tugas terakhir ialah membuat 52 langkah ke arah rumah kelab untuk menandatangani kadnya. Woods selesai kira-kira jam 5 petang waktu tempatan, dan menghadapi permulaan 7:24 pagi untuk pusingan kedua.

  Homa bermain pada sebelah pagi dan juga menamatkan dengan tiga birdie berturut-turut untuk 64. Mitchell bermain pada sebelah petang dan melakukan birdie pada dua lubang terakhir untuk menyertainya.

  Jon Rahm dibuka dengan 65 ketika dia membida untuk kembali ke rangking nombor satu dunia. – AP

  Tiger Woods menyaksikan pukulannya dari fairway di lubang ketiga semasa pusingan pertama kejohanan golf Genesis Invitational di Riviera Country Club. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Gempa bumi 6.3 magnitud di Jepun cederakan 8 orang

  TOKYO, 18 APRIL – Lapan orang dilaporkan cedera hari ini selepas gempa bumi berukuran 6.3 magnitud melanda barat daya Jepun, tetapi tiada kerosakan besar...