Thursday, April 18, 2024
23.3 C
Brunei

  -

  Xavi yakin kebolehan Barca

  NAPLES, 22 FEB – Xavi optimis bahawa Barcelona boleh mara ke suku akhir Liga Juara-juara walaupun menyaksikan pasukannya yang dominan terikat 1-1 di Napoli kelmarin.

  Barcelona adalah pasukan yang lebih baik untuk sebahagian besar permainan di Naples tetapi kembali ke tahap Sepanyol selepas Victor Osimhen menyamakan kedudukan dengan satu-satunya rembatan tuan rumah yang mengenai sasaran.

  Pasukan Xavi, yang menjaringkan gol menerusi Robert Lewandowski, mencipta lebih banyak peluang dan hampir meraih kemenangan pada minit-minit terakhir apabila rembatan rendah Ilkay Gundogan tersasar.

  “Bermain seperti ini, kami mempunyai peluang yang baik untuk mara. Kami bermain dengan baik dalam serangan dan pertahanan, dan selepas jaringan kami mencipta lebih banyak peluang,” kata Xavi kepada pemberita.

  “Kami berhak untuk menang tetapi ini adalah Liga Juara-juara, jika awda memberikan mereka ruang maka awda boleh dihukum.

  “Sayang sekali kerana keputusan itu tidak menggambarkan permainan. Tetapi saya berpuas hati kerana kami mengaplikasikan apa yang telah kami usahakan. Saya berbangga dengan imej yang ditunjukkan oleh skuad ini. Kami bersedia untuk bersaing dalam aksi timbal balik.”

  Bos baharu Napoli, Francesco Calzona juga gembira dengan keputusan perlawanan pertamanya, yang membuat persiapan tergesa-gesa selepas menjadi pengurus ketiga juara Itali musim ini pada malam Isnin.

  “Apa yang paling saya suka ialah keinginan untuk kembali dalam permainan. Kami perlu memperbaiki perkara-perkara taktikal, tetapi saya juga mendapat respons yang baik daripada pemain gantian, jadi saya gembira,” kata Calzona. – AFP

  Salah satu aksi semasa perlawanan pusingan 16 Liga Juara-juara UEFA antara Napoli dan Barcelona di stadium Diego-Armando-Maradona di Naples pada 21 Februari. – AFP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Awda

  Pakar kesihatan beri amaran risiko tumor indolen

  BEIJING, 17 APRIL - Pakar kesihatan memberi amaran supaya tidak memandang rendah risiko tumor indolen ketika China menyambut Minggu Antikanser Kebangsaan ke-30 dari 15...