Tuesday, May 30, 2023
24.2 C
Brunei

  -

  Yan Yee sumbang emas kelima Malaysia

  HANOI, 10 MEI – Malaysia terus mendominasi sukan terjun pada Sukan SEA ke-31 yang berlangsung di Pusat Akuatik My Dinh, Vietnam kelmarin.

  Kelmarin adalah giliran Ng Yan Yee pula menyumbangkan kilauan pingat emas kelima kontinjen Malaysia menerusi final 3m papan anjal wanita.

  Ia adalah pingat emas kedua peribadi Yan Yee di temasya sukan dwitahunan itu selepas menyambar emas acara 3m papan anjal seirama wanita bergandingan bersama Ong Ker Ying.

  Lebih manis pada aksi final hari ketiga sukan terjun itu, Ker Ying memastikan Malaysia menamatkan acara dengan pencapaian gemilang apabila merangkul pingat perak untuk mencipta kejayaan kedudukan podium 1-2, menewaskan enam penerjun lain.

  Yan Yee dinobatkan juara apabila mengumpul keseluruhan 270.60 mata menerusi lima terjunannya, diikuti Ker Ying (242.40 mata) sementara wakil Singapura bangkit daripada ketinggalan untuk membawa pulang gangsa dengan mengutip 230.15 mata.

  Malaysia menyasarkan menyapu bersih lapan pingat emas acara terjun yang ditawarkan pada Sukan SEA kali ini, untuk mengulangi pencapaian edisi 2019 di Filipina yang menyaksikan kem terjun membolot kesemua empat pingat emas dipertandingkan. – Bernama

  Reaksi atlet terjun Malaysia Ng Yan Yee bergambar dengan pingat emas yang dimenanginya dalam acara 3m Papan Anjal Kategori Wanita kelmarin. – Bernama
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Korea Utara akan lancar satelit pengintip tentera

  SEOUL, 30 MEI - Korea Utara berkata pada hari ini ia akan melancarkan satelit pengintip tentera pertamanya pada Jun dan menyifatkan peninjauan berasaskan angkasa...
  - Advertisment -